Spin Remote: de afstandsbediening van de toekomst!

Toen we de vraag kregen of we de Spin Remote wilden testen zeiden we natuurlijk direct ja! Deze stijlvolle afstandsbediening, waarmee je vrijwel alles kunt bedienen moeten we geprobeerd hebben. Daarnaast is Spin Remote een Nederlandse startup, waarmee je bij ons al wat extra punten scoort.

Design

De Spin Remote is met stip de mooiste afstandsbediening die ik ooit gezien heb. Het RVS maakt hem stijlvol en de verlichting maakt je nieuwsgierig. Het logo vind ik echter iets te prominent aanwezig en het doet me denken aan de Snoepys in Salou, maar overal is het een een mooi stukje design dat staat in elk type interieur.

Spin Remote: de test

Tijd voor de test. De setup bestaat uit een Sonos systeem, Philips HUE verlichting, een Philips LED TV en een Horizon Box. De setup gaat relatief eenvoudig en stapsgewijs. Mijn Sonos en HUE zijn binnen no-time te besturen met de Spin Remote.

De draaibeweging is in 3 varianten te gebruiken:

  1. Staand op tafel (HUE Tafellamp en Livingcolor)
  2. Naar voren wijzend (Volume Sonos)
  3. Naar bovenwijzend (Plafondlamp HUE)

spin-remote-smart-lighting-control

Het touchpad heb ik zo ingesteld dat ik Sonos kan bedienen: volgend nummer, play/pause en vorig nummer.
Dit alles is zonder enige ervaring binnen 10 minuten in te stellen. Top dus!

De app werkt intuïtief en binnen een mum van tijd heb ik een tweede programma ingesteld waarmee ik door te draaien de kleur van mijn HUE lampen kan veranderen.

Nu was het de beurt aan de TV en Horizon box. Geen bridges en WiFi deze keer: het infraroodsignaal van de afstandsbedieningen worden hiervoor gebruikt. Het volume van mijn TV is snel ingesteld, de Horizon Box echter niet. Omdat deze met RF werkt en niet met infrarood is het op dit moment nog niet mogelijk om de Spin Remote te gebruiken in combinatie met de Horizon box.

sdc-1-in-living-room-3

Conclusie Spin Remote

Is de Spin Remote een must have? Nee, maar het is een ontzettend tof ding. Werkelijk iedereen die bij me binnen kwam vroeg: wat is dat voor ding? Ik wees naar voren en deed ik het volume van de Sonos omhoog, naar boven voor de plafondlamp en toen ik hem neerzette ging mijn tafellamp aan. Flabbergasted waren ze!

En ja, vooral voor het volume van mijn Sonos gebruik ik hem veel. Voor de lampen toch wat minder. Waarom? Een grote reden is dat het je smartapparatuur eigenlijk via je telefoon bedient. Je moet dus verbinding hebben met je telefoon, via Bluetooth. Batterijtechnisch zet ik deze eigenlijk altijd uit zodra ik na een lange autorit uit de auto stap, of wanneer ik klaar ben met mijn Sennheiser Urbanite XL Wireless.

Met een prijs van €99,- en wetende dat het product nog volop in ontwikkeling is, is het een product dat voor een gematigde gadgetfreak als ik wél een must have is. Meer informatie vind je op Spinremote.nl.

sdc-1-with-philips-hue-1

spin-remote-radio-tv-controlESSENTIALS