Deze Spaanse cementfabriek is omgetoverd tot een spectaculair huis

Living

Een cementfabriek is niet bepaald iets waar je aan denkt als je op zoek bent naar een modern woonhuis. Maar niets is minder waar. De Spaanse architect Ricardo Bofill kwam in 1973 uit bij een vervallen cementfabriek uit de Eerste Wereldoorlog. In tegenstelling tot de meeste mensen, zag Ricardo zichzelf hier al helemaal wonen. Inmiddels is de cementfabriek net buiten Barcelona omgetoverd tot een uniek en spectaculair huis. Na 45 jaar van gedeeltelijke deconstructie van zowel de binnen- als de buitenkant is La Fábricia ontstaan.

spectaculair huis 6

La Fábricia, Barcelona

Toen Ricardo en zijn team de fabriek kochten, was deze al lang niet meer in gebruik. Een hoop reparatiewerk lag in het verschiet. Dat hield de vastberaden architect echter niet tegen en maar goed ook. Zijn skills komen goed tot zijn recht in dit spectaculaire huis. De buitenkant van het pand is nu bedekt door vegetatie en begroeid met weelderig groen. Dit is grotendeels gras, maar ook eucalyptus, palmbomen en olijfbomen. Het interieur is een moderne woon- en werkruimte. Elke kamer is ontworpen voor speciale doeleinden en dat maakt elke kamer uniek. De keuken en eetkamer op de begane grond zijn het ontmoetingspunt voor de familie. De werkruimte is ook een essentieel onderdeel die voor een deel als studio wordt gebruikt. Door het hele gebouw zijn plekken te vinden voor indoor en outdoor ontspanning. Rustig is het hier in ieder geval zeker!

Volgens Bofill is het leven in La Fábricia een mooie mix tussen werken en vrije tijd. Hij vergelijkt het project met de constante evolutie van zijn eigen levensstijl en creatieve visies. Door creatief te denken, maakt hij van elke ruimte iets fantastisch. Een mooi voorbeeld hiervan is de rook uit industriële schoorsteen die overloopt in het weelderig groen op het dak. Dit geeft het gebouw een mysterieus aspect. Ondanks zijn ongelooflijke transformatie is de fabriek nog steeds een work in progress. Aan La Fábrica zal altijd werk te doen zijn. Dat past precies bij zijn symbolische charme en de visie van Ricardo Bofill.

spectaculair huis 18 spectaculair huis 2 spectaculair huis 3 spectaculair huis 4 spectaculair huis 5 spectaculair huis 7 spectaculair huis 8 spectaculair huis 9 spectaculair huis 10 spectaculair huis 11 spectaculair huis 12 spectaculair huis 13 spectaculair huis 14 spectaculair huis 15 spectaculair huis 16 spectaculair huis 17


tags:
Total
6
Share