Sokken maken de man!

Uiteraard gaat het gezegde iets anders, maar met deze kop wil ik direct de boel op scherp zetten. Ik ben wellicht ook niet helemaal objectief, maar ik geloof echt dat details in het algemeen het verschil kunnen maken.

In mijn optiek kan iedere man met een beetje advies een mooi pak en schoenen kopen. Vervolgens komt het op de details aan-  zeg maar de finishing touch – die pas écht kleur geven aan je outfit. Maar hoe kies je die en nog belangrijker: wat zijn details? Ik heb er hier een aantal op een rij gezet:

  • riemen
  • sokken
  • dassen
  • pochetten
  • sjaals

Alhoewel dit lijstje bij lange na niet compleet is geeft het wel aan dat er nogal wat keuzes te maken zijn. Gelukkig hoef je niet met allen tegelijk rekening te houden, maar een aantal zijn eigenlijk basis.

In dit artikel focus ik op 1 van de basisaccessoires voor iedere man:

Sokken

De sok is bij uitstek een detail waarbij je een stuk persoonlijkheid kan toevoegen. In Nederland zijn we de laatste jaren een ware transformatie ondergaan. Van een vrij degelijke sokkengarderobe zie je steeds meer mannen sokken met patronen en kleuren dragen. Werkelijk alles is verkrijgbaar en sokken hebben vanuit de anonimiteit een platform gekregen. Dat maakt de sok de ideale mogelijkheid om kleur en variatie in je outfit te brengen, zowel casual als zakelijk.

Want zeg nu zelf: zet 100 mannen in pak op een rij en eerlijkheid gebied te zeggen dat heel veel toch op hetzelfde neerkomt. De meeste pakken zijn blauw, zwart of grijs. Juist met die details kun je variatie, kleur en persoonlijkheid toevoegen. Belangrijk en essentieel hierbij te weten is dat vrouwen over het algemeen alles zien, dus ook je sokken!

3 stijltips voor Sokken

Mijn eerste advies is om bij je keuze niet te voorzichtig te zijn. Enkele andere tips:

  1. laat de kleur van je sokken ergens terugkomen (das, riem, pochet, overhemd). Door te combineren laat je zien ergens over nagedacht te hebben.
  2. Heb je een pak aan met patroon kies dan voor effen (gekleurde) sokken. Zorg er in ieder geval voor dat het niet te druk wordt
  3. Zorg voor sokken die lang genoeg zijn. We dragen onze pantalons steeds korter en vrouwen vinden een bloot stuk been allesbehalve opwindend. Neem de eerder genoemde tip dat vrouwen alles zien absoluut mee!

In een volgend artikel zal ik ingaan op de andere (basis)details. Blijf Manify dus volgen voor de laatste stijltips in fashion!