Sneeuwbal Festival – THE AFTERSTORY

Wat moet je nou met een aftermovie? Zo afgezaagd. De kracht van het geschreven woord mag wel weer eens extra belicht worden! En daarom stonden wij op Sneeuwbal Festival, dat afgelopen zaterdag plaats vond in Park Transwijk in Utrecht.

Elke aftermovie heeft hetzelfde: Vette DJ’s, springende mensen, zwaaiende mensen, zoenende meisjes, mannen met strakke broeken die in hun eentje achteraan een konijnendansje staan te doen, veel flitsen en een leuk liedje op de achtergrond. Maar The Afterstory gaat echt over wat er om gaat in de bezoekers van een festival.

De Manify-Van

In een prachtig oud Volkswagenbusje stonden we daar, in de modder slash sneeuw. We verwelkomden festivalgangers in ons busje om mee te schrijven aan de enige echte Afterstory van Sneeuwbal Festival. Het principe: iedereen schrijft een paar zinnen en laat een aantal woorden over voor de volgende. De volgende ziet alleen die paar woordjes, dus moet maar gissen hoe we verder gaan. De samenhang is dus ver te zoeken, en alle biertjes (etc.) werkte ook niet mee aan een intellectueel verhaal. Maarr…. dit gaat er dus om in de festivalbezoeker en ’t is best grappig:

THE AFTERSTORY

Goeiemorgen, ik ben me vanmorgen vergeten te scheren onder mijn oksels, maar ik dacht ik houd het lekker warm voor het sneeuwbalfestival!!! Want ik ben een beetje een mongool en kijk vaak porno, want Jeff is gay dus dat is best geinig. Daarom slaan ze ons allemaal naar de EHBO. En bij de EHBO is een hele knappe handsome dokter, Petr. Dus ik ben hier met Batman, hij heb ze oksels niet geschoren, maar dat maakt niet uit, dat is lekker warm. Morgen zal Den Hoorn 9 weer schitteren tegen Wippolder, want die heb geen zolder. Ik moet nodig naar de plee en Jeff is nog steeds gay. Sneeuwbal is goud en Dion en ik zijn mega fout. Penetratie is mooi, omdat het kan, ‘t is fascinerend op zijn eigen manier, mensen doen het omdat ze moeten. Kom je hier vaker? Nee is mijn eerste keer. Maar we zijn hier, omdat we Jelle de Boel toch de winter door moeten helpen. Jelle vindt het moeilijk dat hij bijna weer maagd is, kan iemand hem helpen? Dus uiteindelijk zal het uitkomen op masturberen, maar eerst moeten we even schuimbekken aan de hekken. Plezant uit jemanify_sneeuwbal_festival_foto_15pan. Ik wil niet lullig maar waar blijft dat nakkie? Ik wil je stringetje. Ik neuk jullie allemaal de moeder, want wat een super kicken FEEST, NU AL!! En ik had such a good time, but my toes are frozen off and I have frost bite so I wasn’t that attached to my fingers anyway. I have a Manify moustache, which Mussolini is jealous off. This is some lush facial hair. Look at this bush. Bitches be jealous hahaha. Do you want to fuck Mussolini? Nee dank je, doe mij maar een Liga. Ik bedoel, in de zin van ‘ik ben niet geil’. Dus doe mij maar een baco, want dan ga ik zo lekker ‘sleejon’. Samen met de meisjons ga ik samen met de baco’s naar het strand, want daar is een sleebaan aangelegd en die gaat me een partijtje hard, dat is niet normaal. Een van de meisjons schrok toen een beetje, want ze was haar kattensleutelhanger kwijt. Heel veel tranen en snot later, en na een hoop gegraaf in de sneeuw en in het zand, had ze toch haar kat gevonden. Maar het was geen plastic katje meer, neeeeee neeee, het was een échte kat geworden. De meisjons moesten huilen van geluk en maakten een zand-engel in de sneeuw. Toen was het tijd om weer verder te gaan, want er waren eens drie dappere soldaten. Die hadden 26 bommen op hun dak gehad, maar gelukkig hadden ze er 24 ontdoken en 2 ingekopt.

Het Zwaaihuis

Ook nog eens voor een open goal. Jullie weten, dit is een waar gebeurd verhaal tijdens de 2de Sneeuwbal editie! Die 24 ontdoken bommen waren mogelijk de safety dance aan het dansen in het “HET ZWAAIHUIS”, paradijs voor een afterbakkie. Ik mag met trots zeggen dat “Devin K”, verleden jaar, de grote winnaar was van fel begeerde prijs “de niet meer deraan man” van het jaar 2014. Dit jaar zit hij ook zeker weer in de nominees. Maar om nog met het verhaal verder te gaan waar we mee begonnen waren: we zijn dus veilig aangekomen. De laatste twee ingekopte bommen, daar plukken we nu de vruchten van. Ik kan je vertellen, het is een rijpe oogst! We genieten er nog in volle toeren van! Maar lieve mensen, het is tijd dat we weer verder gaan er moet namelijk nog brillen, petten en andere gadgets gejat worden. Hiernaast zijn de barren ook nog te leeg, daar moet meer op gedanst worden, als die chagrijnige beveiligers dat toelaten. Zuurpruimen! Want jongens, één tip, wees een keer vrolijk, er zijn al genoeg citroentjes in de wereld!

manify_sneeuwbal_festival_foto_49

Citroenen

Ook zijn we alle 26 gek op citroenen. Hier zijn we per ongeluk achter gekomen om ons in het leven in Bob D in te leven. En als ik spreek uit ervaring, dat is gelukt. Hierdoor zijn we citroenen gewoon lekker gaan vinden. Toch moet ik jullie wel vertellen dat het met schil het lekkerst is. Want dan is het genot langer, doordat je lekker lang kan kauwen! Helaas komt ome agent ook wel eens langs op onze onschuldige afters, om de ‘zogenaamde’ gepikte spullen terug te brengen. Nou kan wel zeggen dat wij gewoon de regelmatige eigenaren waren. Ze konden geen zaak maken, want het bewijs was ver te zoeken. Haha ezelsssssss!!!

Onze vrienden Jeff en Jeff verdienen ook zeker een eervolle vermelding in dit waargebeurde verhaal, want die jongens maken echt van elke oma verjaardag een feest om naar te verheugen. Ook ter nagedachtenis van onze kleine vriend kleine Sanjee, onze ouwe kerstbomen boer! Volgens jaar mag je hem ook weer uitzoeken kleine vriend!

Wij willen jullie namens de “bombsquat” bedanken, onze dank is groot! Verder gaan wij nu met feesten. Dus geef jullie een aantal tip om lekker die heupjes los te gooien vanavond, zodat jullie zeker met een metgezel van het andere geslacht naar huis gaan. (wij spreken uit ervaring)

  • manify_sneeuwbal_festival_foto_30Stap naar voor
  • Heupen heen en weer
  • En beweeg nooit 2 heupen tegelijkertijd
  • Wanneer je een leuke partner ziet, niet huilen maar geef je beste smile
  • Af en toe een handstand is gegarandeerd baas
  • Pak nooit euro knallers van de vloer, dat is echt not done tijdens de dans
  • Onze Bob D zou zeggen doe de ‘Chinchan’ (blote billen bougie)
  • Altijd een hand in de lucht en de ander met een drankje (je moet blijven drinken, dat vergroot je kansen)
  • Als je het even niet meer weet, neem een ‘grote’ slok

Doe met deze wijsheid wat jullie willen. Wel wil ik vragen er wijs mee om te gaan en predik het door tot aan je kleinkinderen.

Maar voor nu ‘ariviedesie’, dat is Italiaans voor doei zeggen tegen je oude skies, genieten van de foto’s die zijn gemaakt tijdens dit gemaakt tijdens die festival. Genieten van de iglo, après-ski tent, met een band van de piste af, glühwein, foute outfits, zon en regen door elkaar (dat veroorzaakt een regenboog voor de niet-kenners onder ons). #yolo (geschreven met twee wijntjes in mij hand. Liefs uit Utrecht).

manify_sneeuwbal_festival_foto_51

Allermooiste meisje ooit

Er komt een meisje naar je toe en zij zegt…zoek je liefde hier? Nou, daar ben ik altijd op zoek naar. Welke meisjes zijn niet op zoek naar liefde? Misschien meisjes die al liefde hebben of krijgen of slechte ervaringen hebben met liefde. Liefde kan namelijk ook pijn doen zeggen ze. Maar toch draagt liefde altijd positiviteit. Ben jij op zoek naar liefde vroeg ze terug. Jij zegt: ik heb geluk gehad, mijn meisje heb ik reeds binnen, sinds kort wonen we samen in een prachtig huis in het centrum van Utrecht boven een discotheek, waar we gelukkig niet teveel last van hebben. Zij is nu echter op vakantie in Thaiand met haar vriendinnetjes dus ik besloot om met mijn andere grote liefde (al bijna 20 jaar vrienden) Sus, een festival te pakken. En het is geweldig hier! Dat gaat vanzelf. Daar is niets voor nodig. Daar hoeven geen kaartjes voor gekocht te worden, daarvoor hoeft het besluit pas een minuut tevoren te vallen. Daar hoeft niet over gesproken te worden. Dat gaat vanzelf. Moeiteloos maar met heel veel aandacht. Zo vinden wij onszelf opnieuw in een hele fijne metafoor voor ons samen. Dat gaat vanzelf. Voor meisjes moet je werken. Doen zij ook, hartstikke fair. Weten we allebei, doen we ook. Dat gaat vanzelf. Bedankt dat ik mijn verhaal kwijt kon. Maar ik ben nog niet klaar want gister kwam ik het mooiste meisje tegen wat ik ooit gezien had. Ze was blond, d’r ogen net niet helemaal symmetrisch, maar ze liet me wel haar tieten zien (Cub G). Ze nam me mee naar het hippie busje. Het enige wat ik me verder nog kan herinneren zijn vier andere vrouwen en geen blauwe ballen. Dus vandaag, etende van mijn patat, vroeg ik mij af wij zij allemaal ingenomen had… Ze keek naar ons met haar liefdevol vragende ogen en wij voelden geen ongelukkig gevoel.

De snoeppot

manify_sneeuwbal_festival_foto_61

Wij zijn blij omdat wij een lekker snoepje hebben gegeten. Net zo gelukkig alsof het 12 uur is met oud- en nieuw. Het is wel gezellig in deze bus en op dit festival. We gaan zo lekker dansen en genieten van dit feest. In deze bus is het eigenlijk ook wel heel gezellig, maar die lekkere wijven wachten op ons in de achterste tent. Ik wil hierbij mijn verhaal afsluiten, en de volgende persoon mag met iets leuks beginnen. De midden oosten kwestie:

Mijn verslag gaat over de midden-oosten kwestie. Zie het als een dagboek. In dit verslag vertel ik alle ervaringen die ik heb meegemaakt tijdens mij journalistieke carrière in Irak, Afghanistan en Iran.

Tijdens mijn eerste week in Afghanistan ben ik twee weken te gast geweest bij een Afghaans gezin. Het gezin, de familie ‘El Abdul’, was erg gastvrij en ik heb iedere dag lekker gegeten en gedronken. Het ontbijt bestond uit overheerlijk brood, bereid met geitenvlees. Dit traditionele recept bereide de moeder van het gezin.

In Afghanistan ging ik aan de slag als vrijwilligers-hulpverlener. Het was mijn taak om preventieve maatregelen te treffen tegen de ebola-epidemie. Tot op heden is er nog geen uitbraak –of ziekte ontdekt in Afghanistan.

manify_sneeuwbal_festival_foto_43

De SOA-Test

Mijn eerste twee weken bevielen erg prettig. Naast de vele patiënten die ik geholpen heb, zijn er heel veel tovenaars en Arabische spreuken? Nee… Die waren niet op Sneeuwbal… Ik wilde roken… En toen pakte iemand mij zo maar op mijn bek en begon met een paal te dansen… Gezelligheid! De lampen gingen aan, mijn broek was uit, en toen kwam de schrik van mijn leven!! Het was een SHE-male!! Iets wat ik niet verwacht had, maar toch gierde de spanningen door mijn lichaam. Wat overkwam mij nu we zaten in het buitenland en we zaten in het ziekenhuis. We gingen een SOA test afnemen. We vroegen om een SOA test, maar we kregen een drugs test: XTC, GHB, Coke, alles positief. Maar we wilde gewoon alleen een SOA test!!

manify_sneeuwbal_festival_foto_21Hoi! Ik vind dit een super leuk initiatief. Leuk festival hier. Het aller leukste is natuurlijk Harold. Lekker ook vooral. Hij staat hier achter mij op mij te wachten. Ik zal het niet te klef maken. Dus stop ik maar. Doei!

We wilde dus gewoon alleen een SOA test. Marijke heeft toevallig een SOA. Dat is best wel vervelend. Wat heb jij? Deze Afterstory heeft een SOA en is dronken! Want met Mayke en Maud gaat het altijd goed. Mensen die stiekem snoepen zijn stout want dat gaat namelijk wel altijd fout.

Freddy en z’n baard

Het is kouder dan dat ik had verwacht. Op een gegeven moment kwam er een jongen binnen, hij zei: “Is dit de bangbus?” Echt super goor. Maar dat hield Mayke niet tegen, ze ging gewoon flirten zoals ze altijd doet! Maar ja, ze hield toch meer van mannen met een volle baard, dus dit zou toch maar een tussendoortje zijn. Maar wie houdt er nou niet van tussendoortjes? Mayke in ieder geval wel wel! Freddy bijvoorbeeld, hij ploft neer in de bangbus. Mayke trok Freddys z’n moonboots uit en toen kwam Pamela erbij en deed zijn broek uit…Pam dacht haar talenten los te laten op Freddy, maar hij had een kortere piemel dan zijn baard. En ik dacht. MOVEN hier. Maar oké, we hadden nu eenmaal een deal gemaakt, en ik ben een vrouw van mijn woord. Dus, daar ging ik dan. Zelf had de lieve man het echter niet door, dat zijn lieve jongeheer een mindere in ons midden was.

manify_sneeuwbal_festival_foto_38

Maar toen gebeurde het onmogelijke, hetgeen wat je niet verwacht te gebeuren, hetgeen wat je niet wilt dat gebeuren, gebeurde. Daar stond zijn schoonmoeder. In haar ochtendjas. Met bloemetjes van Delfts blauw. Zo snel als ik kon trok ik mijn tuinbroek aan. En reed ik op de step de kamer uit. Thank God, dat ooit een schoonmoeder mijn redding zou zijn geweest. Sneeuwbal was mooi, Sneeuwbal was leuk. Gekkigheid, dansen als een illusie. Ik ga naar de after, neem wat thee.

Win kaartjes voor LIEF Festival

Sta je zelf op de foto? Deel ‘m! Mention ons op Facebook met @manify.nl, op Instagram met @manifynl en op Twitter met @manify. Gebruik ook de hashtag #sneeuwbalfestival en maak kans op 2 kaartjes voor LIEF Festival!! (Maak er wel een public post van, anders zien we ’t niet natuurlijk!)ESSENTIALS