Op deze schoenen kom je dansend door het festivalseizoen heen!

CREDITS: Marc Roberts/flickr

Gooi je Allstars maar bij het grof vuil, we gaan het anders doen. Festivals schieten als paddenstoelen uit de grond de afgelopen jaren. Van mei tot september gaat er geen weekend voorbij dat er geen geschikt grasveld, polder of zandstrand wordt omgebouwd tot een deuntjeswalhalla. Een probleem is weleens het vinden van de geschikte schoenen voor zo’n festival. Daarom gingen wij opzoek naar een vijftal aan schoenen die er hip en festivalproof uit zien en tegelijkertijd niet zorgen voor een blarenbijeenkomst.

6 Perfecte schoenen voor festivals

Welke schoenen je draagt is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer, maar sneakers doen het altijd goed. Draag vooral lichtgewicht, zodat je makkelijk kunt bewegen, want daarvoor ben je natuurlijk voornamelijk op een festival. Ga voor wit, grijs of zwart als je outfit al genoeg opvalt en voor een fellere kleur als je outfit redelijk basic is. Ga daarbij absoluut niet voor slippers! Dit is een grote don’t in elke vorm. Enkel wanneer je op een tropisch oord bevindt, dan zijn deze toegestaan.

MiPacha

De sneakers van MiPacha hebben allen een subtiel behemian/azteken detail, wat natuurlijk perfect thuis hoort op festivals. Je hebt hiermee iets unieks aan je voeten en ze zitten ook lekker. Tipje, ze vallen vrij klein!

3D-printed Adidas sneaker

Als het om sneaker innovatie gaat is Adidas op dit moment lekker bezig. Zo heeft Adidas recent een 3D-geprinte sneaker ontwikkeld om atleten beter te laten presteren. Ben je van plan om 12 uur aan één stuk door te dansen, dan val je redelijk onder de categorie atleten. Het speciale aan deze techniek is dat de schoen zich zo volledig aanpast aan de contouren van je voeten. Handig, jawel.

Goede boots

Iedere gezonde Nederlandse man heeft boots nodig om de winter en herfst mee door te komen. Maar ook voor festivals in het regenachtige Nederland zijn deze boots ideaal. Zo maak je niet gelijk die sliding in de modderpoelen, die je met je slippers zeker wel had gemaakt. Daarnaast kan je de zool makkelijk (laten) vervangen en dat maakt een beetje schade geen punt.

Credits: LookasticTimberland

Common Projects

We wijdde al eerder een heel artikel aan deze instapsneaker. Maakt een witte schoen je outfit af maar durf je wit net per definitie niet aan op een festival? Ga dan voor deze instapsneaker van Common Projects. Het materiaal is uitgekozen om lang mee te gaan en is goed schoon te maken. Naast stijlvol ook nog eens festivalproof!

[irp posts=”37393″]

De bootschoen

Eerder deden we al een ode aan deze schoen die als het ware de Nederlandse slipper vervangt. Het mooie is dat deze gedurende de zomer niet alleen geschikt is voor een festival; ook voor een dagje Vondelpark of strand leent de bootschoen zich prima. Mocht er nog een code oranje worden afgegeven; ze kunnen wel wat regen hebben.

Bait x Adidas

Nog één Adidasje dan, niet omdat het moet maar omdat het kan. Adidas heeft in samenwerking met sneakerwinkel Bait de Happy 420′ gelanceerd. We weten natuurlijk niet wat jij van plan bent, maar via een speciaal gemaakt zakje in de schoen kan je wat extra bagage meenemen. Oorspronkelijk is deze gemaakt om wiet in te bewaren, maar je kunt er natuurlijk ook braaf je briefgeld in stoppen ;-).

Desert Boots

Natuurlijk, de Clarks Originals Desert Boot. Twee jaar geleden werden ze al populair onder het grote publiek, maar blijven hangen als een festivaltopper. Sure, het suède wordt niet heel gemakkelijk schoon. Maar het is mogelijk. Goed onder korte én lange broek!

Credits: notsolazysundays.com

Total
0
Share