Nooit meer smerige sneakers dankzij deze poetsservice

CREDITS: Foto: Clem Onojeghuo
Fashion

Tijdens een nachtje stappen of een festival hoort je outfit absoluut on point te zijn. Inclusief de juiste schoenen. De volgende dag kom je er alleen achter dat het toch niet zo’n goed idee was om je nieuwe, witte kicks aan te trekken. Maar goed nieuws, want voortaan hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Deze week openden drie ondernemers een winkel in Amsterdam waar je je schoenen professioneel kan laten poetsen.

Smerige sneakers

Hoe vaak heb je geen spijt gehad na een avond op die plakkerige dansvloer of een modderig grasveld met je goede paar sneakers? De smerigheid eraf poetsen met een sponsje gaat helaas ook niet zo lekker als je had gehoopt. Het komt er eigenlijk altijd op neer dat je je sneakers beter kan vervangen voor een nieuw paar.

Drie ondernemers uit Amsterdam, Elise Metekohy, Mervin Lapré en Jessy Patty, waren hier helemaal klaar mee en bedachten dat dit anders moet kunnen. Na een cursus ‘sneakers poetsen’ bij een schoenmaker besloten ze een winkeltje op te starten waar mensen hun schoenen kunnen laten poetsen. Zodat je ze terug krijgt alsof ze gloednieuw zijn.

Sneakcare

Bij Sneakcare in de Rosmarijnsteeg in Amsterdam kan je vanaf deze week je smerige sneakers afgeven om ze later op te halen alsof ze als nieuw zijn. Schoenen oplappen doen ze niet, maar ze verwijderen oneffenheden en maken ze brandschoon. Ze richten zich nu vooral op sneakers, maar wie weet kan je er later ook terecht voor je nette schoenen. Al raden we sowieso af om op je Oxfords naar Lowlands te gaan dit jaar…

Met de ‘Quick Service’ kan je ouderwets wachten tot je schoenen binnen no time zijn schoongemaakt door één van de specialisten. Je kan je paar ook afgooien en de volgende dag op komen halen. Het laten schoonmaken kost je een tientje en de winkel is zeven dagen per week geopend. Ge-ni-aal!

Foto: Ben Weber
Menu
Total
1
Share