In Rotterdam staat wereld allereerste Smog-free Tower

Terwijl China code rood heeft vanwege de hoeveelheid smog die er in de lucht hangt, is in Rotterdam laatst ’s werelds eerste Smog-free Tower geopend. Dit ontwerp is afkomstig van de kunstenaar Daan Roosegaarde en is onderdeel van een project genaamd ‘The Smog Free Movement’.

The Smog Free Movement

Door alle uitvindingen die gedaan zijn door de eeuwen heen, is de lucht extreem vervuild. In sommige steden is deze vervuiling zichtbaar, in andere steden valt de luchtvervuiling niet met het blote oog te zien. Maar smog heeft een grote impact op ons dagelijks leven, met name onze gezondheid. Daarom is het erg belangrijk dat hier iets aan gedaan wordt.

The Smog Free Movement is een project met als doel om mensen bewuster te maken van de smog en om deze luchtvervuiling te verminderen. The Smog-free Tower is de eerste grote stap binnen dit project.

The Smog-free Tower

Dit concept is de grootste luchtzuiveringsinstallatie in de wereld. Hij is ontworpen om smog vrije lucht zones te creëren in de grootste en meest vervuilde steden op de wereld. De toren biedt een unieke gelegenheid voor mensen om te ervaren hoe het is om echt schone lucht in te ademen. De locatie waar de toren staat zal een plaats zijn die mensen bij elkaar brengt en men bewust maakt van het milieu.
De toren is maar liefst zeven meter hoog en is gevestigd op de Vierhavensstraat 52 in Rotterdam. Hij reinigt 30.000 kubieke meter per uur en haalt zijn energie uit groene windenergie. Wie heeft er nog bomen nodig!?

Smog-free Jewerly

Naast de Smog-free Tower zijn ze ook druk bezig met het ontwikkelen van smog-free jewelry. Denk hierbij aan manchetknopen en ringen. Deze unieke sieraden worden gemaakt door gefilterde deeltjes smog samen te drukken. Elke kubus die gevestigd zit aan zo’n sieraad bevat de smog van zo’n 100 kubieke meter lucht! Deze sieraden kunnen helaas niet de lucht zuiveren, hoewel dat wel een fantastisch concept zou zijn, maar het is een mooie manier om de boodschap van dit project over te dragen aan anderen.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS