Smartphone generatie op z’n retour?

Tuurlijk we gaan echt niet terug naar de Nokia 3310, smartphones blijven komen of misschien wel andere apparaten met vergelijkbare functies! Maar je hoort het steeds meer nu de smartphone generatie wat jaartjes ouder zijn geworden: wees eens écht sociaal en leg in gezelschappen die telefoon weg. We denken allemaal sociaal bezig te zijn door constant in contact te zijn met de hele wereld, je ‘vrienden’. Maar uiteindelijk vergeten we te genieten van de werkelijkheid!

Niemand wil z’n kinderen opvoeden met een iPad, iedereen wil dat ze buiten spelen. En niemand wil dat z’n gesprekspartner de aandacht verliest door een berichtje. Dit laatste heeft vooral met fatsoen te maken, maar wat nou als je alleen bent? Negen op de tien mensen zit met zijn/haar hoofd in een smartphone. Waarom? Een combinatie van tijdverdrijf en jezelf een houding kunnen geven. We zijn snel verveelt dat ten eerste, maar hordes mensen hebben die telefoon in de hand voor de houding. Net als waarom vele beginnen met roken.

Het lijkt er op dat we steeds meer beginnen door te krijgen dat dit niet zo gezond voor ons is en we willen dit echt niet doorgeven aan de volgende generatie. Dus misschien is de smartphone-generatie wel op z’n retour. Dit filmpje zet je in ieder geval flink aan het denken, dus neem even de tijd, kijk naar het filmpje en leg daarna je telefoon weg.