Een smartphone met een batterij die langer meekan, is het mogelijk?

Meestal kan je jezelf wel voor de kop slaan wanneer je een enorme fout hebt gemaakt. Vooral wanneer je in een laboratorium werkt, dan wil je een blunder niet op je geweten hebben. Helaas overkwam het de wetenschappers Dr Wang Changan en Dr Li Ju toen ze aan een hoogstens interessant project met aluminium bezig waren. Of ja helaas… achteraf hebben ze denk ik een aantal vreugdedansjes gemaakt. Want dankzij deze ‘fout’ hebben ze de duur van een lithium-ion batterij ( je weet wel, die dingen die ook verstopt zitten in je dierbare smartphone) weten te verlengen. My heroes!

Geluk bij een Ongeluk

Ik zal je de wetenschappelijke details besparen. Maar het komt er op neer dat de heren per ongeluk vergaten om een groepje nanodeeltjes uit het inweek proces te halen. Hierdoor hebben deze deeltjes een paar uurtjes langer geweekt dan normaal. In plaats van deze weg te gooien besloten Wang en Li om deze te gebruiken bij het maken van batterijen, gewoon als test.

Wat blijkt? Het resultaat was verbluffend! De batterij die ze ermee gemaakt hebben kunnen volgens MIT maximaal drie keer zolang mee. Stel je dus voor, een Iphone die je niet meer élke dag aan de oplaadsnoer hoeft te hangen. Pretty awesome!

Zo zie je maar weer, een beetje vergeetachtigheid hoeft niet altijd te leiden tot vervelende resultaten. En het mooiste van al, ze verwachten dat de ontdekking makkelijk in massaproductie gezet kan worden. Dus wie weet, misschien hebben we binnenkort wel een smartphone in handen met een batterij die rete lang mee kan!

Meer info (Engels) vind je op MIT

Source :

Geek.comESSENTIALSMEER ESSENTIALS