De Smart Parka is dé ultieme winterjas

Ja lekker, over een winterjas schrijven als de lente net begonnen is!? Geloof me, dit wil je even lezen. En hij komt waarschijnlijk toch pas de volgende winter uit. – In dit digitale tijdperk staat innovatie centraal. Op het gebied van technologie bijvoorbeeld, waar elk elektronisch product smart wordt gemaakt. Zo hebben de ontwerpers van de Smart Parka, de winterjas onder de loep genomen en herontwikkeld. Het parkamodel is al een paar jaar populair en er zijn diverse soorten en maten van. Deze Smart Parka gaat nog een hele stap verder!

Smart Parka

In Canada zijn de winters koud en vooral erg streng. Een plotselinge winterse bui of een daling in temperatuur wordt door veel Canadezen als een groot probleem ervaren. Vooral wanneer je er niet goed op voorbereid bent en geen handschoenen, sjaal en/of muts bij je hebt. Dit probleem hebben de ontwerpers weten te tackelen door slim gebruik te maken van het design en materiaal van de jas.

Winter essentials

Zo hebben ze speciale leren handschoenen ontwikkeld die erg dun zijn, maar wel goed bestand zijn tegen extreme kou. Ze zijn waterdicht en je kunt er je smartphone mee bedienen. In de mouw van de parka zit een rits waar de handschoenen onopvallend opgeborgen kunnen worden. Als vervanger voor de sjaal zijn er aan de binnenkant van de capuchon twee flappen bevestigd. Hiermee kun je je gezicht bedekken tijdens een winterse bui of bij een snijdende wind. Tot slot zit er een rits in de capuchon, waar je een muts in op kunt bergen.

De meeste jassen met verwisselbare binnenvoering zijn bedoeld om de jas, zonder binnenvoering, ook bij hogere temperaturen te dragen. De Smart Parka is voornamelijk ontworpen voor de koude winters in Noord-Amerika. Daarom is de parka zonder binnenvoering geschikt voor temperaturen tussen de 5ºC en -10ºC. Maar wanneer de weersvoorspellingen écht slecht zijn, kun je de binnenvoering er in plaatsen zodat je bestand bent tegen temperaturen van -10ºC tot -25ºC. Nu zullen we die temperaturen in Nederland niet snel bereiken, maar het is wel ideaal wanneer je op wintersport gaat.

De Smart Parka is speciaal ontworpen voor de man (en vrouw) met een urban lifestyle, urban in de zin van stedelijk. De herenmodellen Classic, Vogue en Bomber verschillen in vorm, accenten en kleur. Maar ze zijn allen multifunctioneel. Zo bevat de jas verschillende zakken aan de binnenkant om je telefoon, tablet, zonnebril of sleutels in op te bergen. Er is zelfs een klein vakje aanwezig om een GPS chip in te plaatsen (aha, vandaar de naam Smart Parka). Handig wanneer je de dag erna niet meer weet in welke kroeg je, je jas hebt laten hangen!

Kwaliteit én kwantiteit

Het mag wel duidelijk zijn dat de Smart Parka multifunctioneel is, maar hoe is de kwaliteit dan? De ontwerpers hebben een half jaar lang onderzoek gedaan naar verschillende materialen en stoffen, om de Smart Parka samen te stellen. Uiteindelijk hebben ze de meest geschikte materialen weten samen te stellen, waardoor de jas waterdicht, luchtig, warm en licht is. Vier kenmerken die bijna geen enkele winterjas allemaal bezit, volgens de makers. Het project is gefinancierd via Kickstarter. Je bestelt de jas dan ook net als de meeste herenmode online. De datum van verzending is nog niet bekend, maar je kunt ‘m het volgende winterseizoen vast al dragen!

Source :

Kickstarter.comESSENTIALS