Shot, maakt van je iPhone een virtual reality camera

Shot, een kickstarter project, maakt het mogelijk om de camera van je smartphone nog meer vermogen te geven. Het camera opzet-stuk maakt het mogelijk om virtual reality foto’s en video’s te schieten. Shot bestaat uit twee lenzen die het beeld van de camera vergroten en je de gelegenheid geven om prachtig en meeslepend materiaal te schieten. De Shot applicatie geeft je de mogelijkheid om je creaties met de hele wereld te delen. Ervaar en her beleef je zelfgemaakte video’s keer op keer met Shot!

Shot, how it’s done

De Shot lens wordt aangebracht en je kunt nu foto’s en video’s gaan maken en deze bekijken via de Shot applicatie, die in basis hetzelfde principe kent als app’s als Instagram en Vine. Het verschil met deze al bestaande platformen is dat foto’s en video’s op verschillende manieren gevisualiseerd kunnen worden, drie om precies te zijn.

Visualisatie

De eerste is de preview mode, dit houd in dat je de mogelijkheid hebt om in de foto’s en video’s rond te kijken door je iPhone te draaien en kantelen. De tweede is de full screen mode; deze optie is eigenlijk gelijk aan de eerste vorm van visualiseren, maar geeft je de mogelijkheid dit in een volledig scherm te bekijken. Bij de derde vorm van visualisatie is het letterlijk mogelijk in de foto’s of video’s te stappen en rond te kijken in jouw eigen creatie of die van een van je vrienden. Om je beeldmateriaal, zoals in optie drie wordt vermeld, te bekijken heb je een virtual reality helm nodig die compatibel is met je iPhone. Bij iedere aankoop van een Shot lens-pakket wordt een cardboard headset geleverd zodat jij na aanschaf ook direct de virtual-reality-experience kan aanschouwen!

Source :

KickstarterESSENTIALSMEER ESSENTIALS