Sennheiser Urbanite: Zo’n beetje de gaafste koptelefoon ooit

We zeiden het al eerder: fuck Dr. Dré en fuck die lelijke Beats, het is tijd voor echte stijlvolle koptelefoons zoals deze Urbanite van Sennheiser! Sennheiser is een bekend merk in de audiovisuele business. Ze hebben vaker goed gepresteerd met hun producten en deze koptelefoon, die er trouwens super gelikt uit ziet, beloofd heel veel bass te hebben, maar toch een heerlijk helder geluid. Ik ben benieuwd, want wij mochten er een testen!

sennheiser-urbanite2

Review: Sennheiser Urbanite

Wat een prachtding is die koptelefoon. Bij het uitpakken van de doos krijg je kriebels in je buik, die je voor het laatst had toen je nog in Sinterklaas geloofde. Dan steek je ‘m in je smartphone en laat je het op je af komen…

Sennheiser-Urbanite-On-Ear-HradphonesGeluid

Het geluid is echt super. Je hoort niks verder om je heen en bent een met je favoriete muziek. De oorschelpen voelen lekker zacht aan en na een 2 uur luisteren is dit nog steeds het geval. Geloof me, ik heb het getest. Met dank aan Nicolas Jaar.

De Urbanite wordt verkocht als een koptelefoon met een hele diepe bass. True, de bass is heel goed, maar moet zeggen: Had voor mij nog wel wat dieper gemogen! En dan nu verder vol lof:

Functionaliteit

Als je DJ bent of veel gebruik maakt van zulke koptelefoons is het belangrijk dat hij functioneel en duurzaam is. De Sennheiser Urbanite is speciaal gebouwd om erg duurzaam te zijn. Ze willen dat het apparaatje lang mee gaat en lang mooi blijft. Door de inklapfunctie kun je hem goed opbergen en door de flexibele oorschelpen is de Urbanite ideaal voor DJ’s. Maar ook als je gewoon op de fiets muziek wilt luisteren zijn deze headphones van Sennheiser een must-have, want er zit een afstandsbediening op, mét microfoon, waarmee je je smartphone kan besturen.

In het kort

Prachtding!

Sennheiser Urbanite Wireless

Sennheiser is een bazenmerk. Urbanite is de mooiste die ze hebben en nu komen ze ook nog eens met een wireless versie. Geen gehannes meer met draadjes. Op de CES 2015 werd de Wireless Urbanite gepresenteerd en is na verwachting dit voorjaar beschikbaar in Nederland. Wij zijn erg benieuwd of er verschil is in geluidskwaliteit en of het echt zo handig is als dat het lijkt. Zodra ze beschikbaar zijn vind je op Manify de test!ESSENTIALS