Sauna- en koffiemensen zijn extremisten | De Zeiksnor
Nederlanders zijn ontzettend goed in zeuren. Grappig genoeg vinden Nederlanders het ook fijn om andere mensen te horen zeuren. Nou is Manify een heel positief mannenmagazine, we schrijven alleen over dingen die we tof vinden en als we het niks vinden hoor je ons er niet over. Maar speciaal voor de échte-échte Nederlanders hebben we dit nieuwe rubriekje in het leven geroepen. ‘De Zeiksnor’!

Er is één ding dat sauna- en koffiemensen gemeen hebben en dat is hun overtuiging in wat ze doen. Wat dat betreft zijn het net terroristen. Iedereen die niet aan hun denkwijze voldoet deugt niet. Deugnieten!

Koffie

zeiksnor_zwartAls je niet van koffie houdt, komt je de volgende situatie heel bekend voor. Je zit in een café. De meeste mensen bestellen koffie en jij gaat voor een glas water of eventueel thee. “Weet je wat je moet doen? Je gaat gewoon chocolademelk drinken met koffie er in en je veranderd steeds meer van verhouding, totdat je koffie lust.” Waarom? “Dan lust je koffie!” Heb ik ooit aangegeven dat ik dat wil dan? Koffiemensen gaan daar op een of andere manier gewoon vanuit. Zo radicaal als dat ze zijn, zijn ze er van overtuigd dat een leven mét koffie beter is. Niet-koffiemensen missen niks. Oh ja, trouwens toch wel: vieze adem, gore smaak in je bek, gele tanden…

En als je dat dan eenmaal hebt duidelijk gemaakt, durven ze ook nog te zeggen: “Oh, dat komt dan nog wel.” Met zo’n cynische grijns. Achja, het is altijd beter dan het platbombarderen door een bepaalde geloofsovertuiging.

Sauna

‘Met een groep naakte mensen in een houten hokje zitten zweten’. Als ik op een zomerse verjaardag ben en ik zou voorstellen om met z’n allen de kleding uit te trekken en vervolgens in de schuur te gaan zitten, wordt ik raar aangekeken. Als ik zou voorstellen om hier met z’n allen flink geld aan uit te geven en het dan te gaan doen, dan is het in een keer wel oké. Of het nu is omdat je de warmte en/of de bezigheid niks vindt. Of het nu is of je je schaamt voor je vetrol of pielemous. Of dat je het gewoon niet prettig vindt om omringt te zijn door blote verrimpelde mensen. Of je hebt een andere reden. Door saunamensen zal dit niet worden geaccepteerd. Het inmiddels welbekende “Oh, dan komt dat nog wel.” (inclusief grijns) volgt.

De sauna is sowieso raar trouwens, neem het sauna-fenomeen. Dit is het fenomeen dat minstens de helft van de saunamensen het niet prettig vindt om dichtbij huis naar een sauna te gaan. “Want je zal maar iemand tegen komen die je kent…”. Dat is op zich al vreemd. Want als volleerd sauna-mens en predictor van deze geloofsovertuiging, zou je hier toch vrede mee moeten hebben. Maar om dit te voorkomen, gaan ze allemaal naar een sauna zo’n 30 tot 50 kilometer verderop. Maar het mooie is: ze doen het allemaal! Dus dan kom je als nóg die mensen, inclusief hangtieten, tegen!

Laat ons lekker onze gang gaan. Wij laten jullie groepje ook met rust. Én, lieve niet-sauna- en koffiemensen, pas op want het zou zomaar eens kunnen dat deze radicale groeperingen door gaan slaan. Ik roep daarom Anonymous op om deze partijen online in de gaten te gaan houden en te spammen met liedjes van de Toppers.ESSENTIALS