De nieuwe Samsung Galaxy S9, hoe goed is ‘ie echt?

Toen we vorig jaar de Galaxy S8 voor het eerst in onze handen hadden, waren we visueel al om. Wat een prachtige telefoon. Bij wijze van test verdween de iPhone in de kast en daar ligt hij nog steeds. Nu is het aan de beurt van de opvolger, de Samsung Galaxy S9. Qua looks minstens zo mooi, maar is het verder ook een dikke improvement?

Samsung Galaxy S9

We gaan eerlijk met je zijn: Android heeft wat ons betreft iOS nooit kunnen toppen, maar qua hardware is de Samsung Galaxy S9 een absolute winnaar. Vooral als je focus op fotografie en film ligt zijn er weinig telefoons, die wij kennen, die in de buurt komen. Vooral in low-light omstandigheden.

Camera Galaxy S9

Low-light
En dat is een goede ontwikkeling, want ruim éénderde van de Nederlanders tussen 13 en 34 jaar geeft aan ontevreden te zijn over hun huidige smartphones bij weinig licht. De Galaxy S9 (én de S9+) zijn daarom uitgerust met dubbele diafragmalens (F1.5 – F2.4), waardoor ze functioneren als het menselijke oog. Dit resulteert in haarscherpe foto’s, ondanks schemering of andere low-light omstandigheden.

Slow-mo
Ongeveer de helft van de jonge Nederlanders geeft aan meer te willen doen met slowmotion en dat is best veel. Samsung heeft daardoor veel focus gelegd op deze functionaliteiten. De slowmo (120fps) filmt in FHD en er is zelfs een super slowmotion met 960 frames per seconden (!), die filmt op HD-kwaliteit.

OIS
De Galaxy S9 is ook uitgerust met een optische beeldstabilisatie (OIS), iets wat je erg goed merkt tijdens het afspelen van je filmpjes. Hoe trillerig jij ook filmt, het komt er altijd nét wat beter uit te zien!

Live Focus
Er zit al een lage diafragma op de camera’s, waardoor je veel kan spelen met de scherpte-diepte (vooral in Pro-modus). Maar met Live Focus kun je dit nog eens extra belichten. De software herkent objecten en geeft achtergronden een bepaalde mate van vaagheid, waardoor het hoofdobject van je foto er uitspringt!

Speakers Galaxy S9

Het scherm van de Galaxy S9 is een waar genot om naar te kijken. Het eerste wat we dan ook altijd doen is een 4k video opzoeken en kijken. Zowel de afronding van het scherm als de kleuren zijn werkelijk prachtig. Maar wat ons daarnaast misschien nog wel meer opviel was het geluid. Met Dolby Atmos ingeschakeld bezorgen de ingebouwde AKG speakers (aan beide kanten van de telefoon) voor een uitzonderlijke goed geluid voor een smartphone. Netflix kijken zonder oortjes is niet langer een tijdelijke oplossing, maar een ervaring!

Bixby

Bixby staat nog altijd in de schaduw van Siri, maar begint steeds beter te functioneren. Bixby als spraakgestuurde assistent heeft nog veel te leren, maar wordt steeds intuïtiever. ‘Bixby Vision’, daarentegen, is wel een dik pluspunt aan de Galaxy S9. Je opent heel simpel je camera app, richt ‘m op iets waar jij meer wil weten (zoals een fles wijn of een gebouw) en de informatie komt naar je toe. Nóg handiger is de in-app vertaalfunctie. Richt je camera op een taal die je niet begrijpt, Bixby zal het herkennen, vertalen en live zo netjes mogelijk projecteren op de originele tekst.

AR Emoji

Vrijwel iedereen gebruikt emoji (zon’ 93% van de Nederlanders tussen 14 en 34). Niet gek, want emoji geven je geschreven tekst net wat meer emotie en lading mee! Smartphone-ontwikkelaars willen dan ook niets liever dan alles daaruit te halen. Dus ook de Samsung Galaxy S9 biedt de mogelijkheid om een gepersonaliseerde emoji aan te maken die door middel van gezichtsherkenning jouw emoties herkend. Deze kan je dan weer gebruiken in je communicatie met vrienden en familie.

Persoonlijk maken we er weinig gebruik van, maar dat is misschien omdat we een stel ouwe bokken beginnen te worden.

 

Beveiliging Galaxy S9

Een dikke verbetering na de voorganger van de Galaxy S9, is de beveiliging. Er zat een irisscanner en gezichtsherkenning op de S8, maar deze bleken nog aardig wat gebreken te vertonen. Samsung heeft flink gewerkt aan de beveiligingssystemen en we moeten zeggen dat dit zeker wat heeft opgeleverd. Zowel de irisscanner en de gezichtsherkenning werken sneller en dit keer ook tegelijk. Daarnaast is de vingerafdrukscanner op de achterkant een stuk beter gepositioneerd!

Al met al is de Galaxy S9 een echte high-end telefoon met talloze mogelijkheden. Wij zullen ‘m vooral gebruiken voor de camera en gaan dat de komende maanden nóg uitvoeriger testen. We houden je op de hoogte!

Total
3
Share