Samoëns, de perfecte bestemming voor de thrillseeker

Het dorpje Samoëns in Frankrijk staat vooral bekend als wintersport bestemming door haar prachtige ligging in de Franse Alpen. De regio is een erg populair skigebied onder zowel Nederlanders als toeristen uit andere landen. Het gebied in de Haute-Savoie heeft echter veel meer te bieden dan de 265 kilometer aan skipistes. Reden genoeg om dit gebied te bezoeken en de aandacht die dit authentieke dorpje zo verdiend te geven.

Samoëns is een middeleeuws dorpje in het oosten van Frankrijk, nog geen uur rijden van de Zwitserse grens. De naam van het dorpje, “De zeven Bergen”, is genoemd naar– je raad het nooit – de zeven bergtoppen waar Samoëns tussen ligt. Samoëns is in haar rijke historie vooral bekend geworden door de getalenteerde beeldhouwers, waar in het centrum nog erg veel van terug te zien is.

Verder staat Samoëns doorgaans bekend als ideale bestemming voor een actieve vakantie- In de winter kan de wintersporter uitgebreid snowboarden of skiën, in de zomer kun je het zo gek niet bedenken of het wordt aangeboden. Van hiken tot quad rijden, van mountainbiken tot paragliden.

Perfect voor de actieve vakantieganger

Wie op zoek is naar een mooie vakantie met een dik uitgaansleven kan beter wat verder kijken dan Samoëns. Mooi is het er zeer zeker, maar het uitgaansleven is ruk. Tijdens ons zoektochtje voor een leuke bar kwamen we bedrogen uit: Eén bar was om 23:00 al gesloten en de andere tent, wat achteraf een gaybar schijnt te zijn, was niet zo heel gezellig. Meer is er ook niet, vertelde Emily, een Nederlands meisje werkzaam bij het lokale toeristenbureau.

De vakantieganger die geen één dag stil wilt zitten, valt in Samoëns met de neus in de spreekwoordelijke boter. Je kan hier geweldig fietsen, zowel op de racefiets als op de mountainbike, paragliden of hiken op één van de vele uitgepijlde wandelpaden.

De echte thrillseeker stapt natuurlijk op de quad, knalt met de fiets op volle vaart van de berg naar beneden (zelf haalde ik een topsnelheid van 85 km/u!) of, als je meer een klimmer bent, kun je één van de vele kuitenbijters beklimmen op een racefiets. De ander kan zijn leven wagen in een rubber bootje op de wilde rivieren. Kortom, aanbod genoeg voor de thrill seeker.
Vergeet tussen al die actie door vooral ook niet te chillen met een heerlijke massage of een toer door de botanische tuinen met bloemen en planten van over de hele wereld.
Fun fact: Door een mailtje te sturen naar de beheerder van de tuinen, kun je stekjes opgestuurd krijgen om zelf te planen!

Frankrijk, daar hoort een wijntje bij!

Iedereen weet dat er goede wijnen uit Frankrijk komen. Elk restaurant heeft er een uitgebreide wijnkaart en als je zelf niet zo thuis bent in de wijnen, kun je natuurlijk gewoon vragen wat voor wijn zij aanraden bij het gerecht dat je hebt gekozen.
Eten kun je in Samoëns zeer goed. In de restaurants waar wij zijn geweest was het echt genieten. Vooral de kaasjes die afkomstig zijn van de lokale koeien zijn aan te raden.

Tot ziens, Samoëns!

Samoëns is een prachtig authentiek dorpje in een geweldige omgeving. Met een ontzettend breed aanbod activiteiten is jezelf vervelen er niet bij. Wat mij betreft dus de ideale bestemming voor thrill seekers, met daarnaast prima mogelijkheden om tussendoor te ontspannen.
Ik ben zeker van plan om in de winter nog eens terug te gaan. Als het in de zomer al zo`n indruk heeft gemaakt, ben ik heel benieuwd hoe het is met een dik pak sneeuw!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS