Overnachten in een kunstmatig ruimtestation

Stel je voor dat je een overnachting op de maan kunt verblijven en het gevoel hebt alsof je een levensechte astronaut bent. Dat je ’s avonds voor het slapen gaan een toffe film kijkt over de ruimtevaart en vervolgens met een boek over planeten in slaap valt. Dat is dus mogelijk, zonder een jarenlange training te volgen tot astronaut.

Out-of-world ervaring

In het Kameha Grand Zurich Hotel in Zwitserland kun je een hotelkamer huren waarvan het interieur helemaal in het thema van de ruimtevaart is. De ontwerper die hierachter zit is de Duitse kunstenaar, avonturier en toekomstige astronaut Michael Najjar. Hij transformeerde de kamer in een virtueel ruimtestation. De wanden, vloer en het plafond zijn voorzien van motieven uit het universum. Daarnaast beschikt de kamer over een ruimtetelescoop, een raketmoter, ruimtevaart romans, films en audioboeken.
Wanneer je de kamer binnenloopt ervaar je al een ‘out-of-world’ beleving. Bij binnenkomst wordt je namelijk verwelkomt door een geautomatiseerde, licht erotische, vrouwelijke stem die jou als bemanningslid inlogt en je op de hoogte stelt van de instructies voor de bediening van de kamer.
Verder heeft de kamer bewust geen ramen zodat de ruimte nog meer overeen komt met de werkelijkheid. Zelfs het bed is zo ontworpen dat wanneer je er in slaapt ook daadwerkelijk het gevoel hebt alsof je zweeft omdat er geen zwaartekracht aanwezig is. Mocht je dit altijd al eens willen ervaren? Zet dan snel deze ‘space suite’ op je bucketlist!

Source :

designboom.comESSENTIALSMEER ESSENTIALS