Rome | Manify Hotspots

Travel

Rome is dé stad waar alles bij elkaar komt. De wijn is goed, het eten is heerlijk, de mensen zijn gezellig en de cultuur is overal terug te vinden. De voormalige hoofdstad van het Romeinse Rijk is net een enorm openluchtmuseum. Waar je ook kijkt, het is allemaal prachtig. De uniek mix van de geschiedenis en de moderne tijd maken Rome ontzettend sfeervol. Wie je ook meeneemt naar deze pracht stad, het is er altijd gezellig. Extra gezellig met een mooie meid, dat wel!

Rome 5

Rome

“When in Rome, do as the Romans” en dat is dus ook precies wat je moet doen! Natuurlijk mag je de toeristische hotspots niet missen, maar voor de lekkere restaurants en gezellige bars zit je het beste bij de locals.

Hotspots

De bekendste hotspot van Rome is absoluut niet te missen; het Colosseum is al te zien vanuit het vliegtuig, maar als je er echt voor staat dan is het bijna niet voor te stellen hoe dit enorme amfitheater ooit gebouwd is. Het Pantheon is het best bewaard gebleven monument uit de Romeinse oudheid en pronkt tussen de smalle straatjes uit. Op de Piazza di Spagna vind je de Spaanse trappen, waar het altijd gezellig is. Een prima plek om de Italiaanse schoonheid te observeren, vanuit de trappen of in de straten vol merkwinkels. Vaticaanstad is een aparte staat van Rome, die vooral bezocht wordt voor de Sint-Pietersbasiliek en Sixtijnse kapel. Vanaf het topje van de Sint Pieter heb je een geweldig uitzicht over de stad. Dat geldt ook voor het Castello Sant’Angelo. Verder mag je de mooiste fontein van Rome ook absoluut niet missen. De Fontana di Trevi staat midden in de stad en is ‘s avonds nog magischer dan overdag. Als je over je linker schouder een muntje in de fontein gooit, keer je terug naar Rome, ontmoet je de liefde van je leven én ga je trouwen. Zou het?

Rome 9
Piazza di Spagna

Lossos

Het uitgaansleven speelt zich in Rome vooral buiten af. In de zomer is dat een stuk aangenamer en het geeft ook veel meer sfeer. Veel mensen komen samen bij de Spaanse Trappen en de Trevi Fontein, maar ook de Piazza Navona is een populaire plek om te genieten van het nachtleven van Rome. Trastevere is een van de populairste wijken om uit te gaan, dankzij de sfeervolle terrassen en bars die op pleinen bij elkaar komen. Voor de echte clubs moet je vooral in het centrum van de stad zijn. Akab, Gregory’s Jazz Club en Goa Club  zijn dan toffe clubs om de nacht door te brengen.

Drinks ‘n bites

Eigenlijk is het eten in Italië overal lekker, maar een absolute topper is restaurant Aroma. Dit restaurant is bekroond met een Michelinster dankzij het heerlijke eten. Maar dat is nog niet alles. Het uitzicht op het Colosseum is namelijk al een ster op zich waard. Als je niet zo’n trek hebt, is een cocktail op het dakterras ook een aanrader. G-Rough is een stijlvolle hotelbar waar je prima zit voor een borrel. In de wijk Monti ligt Urbana 47, een bar waar je terecht kunt voor een kleine hap tussen allemaal Italianen. Het interieur is gaaf en het bier smaakt er erg goed! Maar er is nog een ‘secret’ bar. Bij Jerry Thomas Speakeasy heb je een wachtwoord nodig om binnen te komen. Hiervoor moet je naar hun website en een verborgen vraag beantwoorden. Voor nu hebben wij dat even voor je gedaan. Het wachtwoord is Polinesyan Pop‘, maar check het altijd even, want ze veranderen het soms.. Deze bar is perfect voor roaring twenties night.

Bron: G-Rough, Dolcitalia, Aroma

Als je even genoeg hebt van de stad dan ben je zo in Il Parco di Villa Borghese. Het park waar je kunt rondfietsen of gewoon lekker gaat relaxen in de zon na een nacht stappen. Om vervolgens nog net iets harder door te gaan.

 

Total
1
Share