De Riva Ferrari 32 Speedboot: een product uit een indrukwekkende samenwerking

Wanneer twee hoogstaande merken genaamd Riva en Ferrari samen komen en besluiten om een gezamenlijk project te starten, zullen je verwachtingen waarschijnlijk hoog zijn. De twee merken zijn namelijk aan de slag gegaan met een exclusief project om een snelle, luxe en sterke speedboot te ontwerpen. Het resultaat van dit project: de Riva Ferrari 32.

Riva Ferrari 32 Speedboot

Het uiterlijk van de speedboot is gebaseerd op een concept uit 1990. Ondanks het innovatieve karakter van de speedboot, is hij erg trouw gebleven aan dit concept. Daarnaast zijn de waarden van Riva en Ferrari goed verwerkt in de stijl van de boot. Door de harmonie van beide merken blijft de boot elegant en uniek.

Als twee hele toffe Italiaanse merken gaan samenwerken, kan je verwachten dat er iets heel moois uit komt. Dus we vragen ons af wat er mis is gegaan. De speedboot ziet er namelijk na onze mening niet heel fascinerend uit. Maar van de technische mogelijkheden zijn we dan wel weer onder de indruk. De boot is namelijk voorzien van twee 400pk V8 BPM Vulcano motoren. Met deze motoren haalt hij een topsnelheid van 100 km/h. Behoorlijk lekkere snelheid dus!

Van de Riva Ferrari 32 zijn slechts veertig exemplaren gemaakt en worden op 14 mei 2016 geveild. Zet deze datum dus groot in je agenda en laat de kans niet aan je voorbij gaan om in het bezit te raken van een boot vol autogeschiedenis.

Source :

Opumo, RMsothebysESSENTIALSMEER ESSENTIALS