De Rinspeed Ʃtos concept car inclusief drone

Rinspeed stond deze maand voor het eerst op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. En dat pakte ze meteen goed aan. Want Rinspeed heeft de auto waarmee ze naar deze show gaan laatst onthuld! Wat een waanzinnig concept…

Rinspeed Ʃtos concept car

De Rinspeed Ʃtos is eigenlijk een redesign van een BMW i8, waar ze eigen elementen aan toegevoegd hebben. Zo zijn ze de uitdaging aangegaan en hebben ze er een zelf rijdende functie aan toegevoegd. Daarbij hebben ze een stuur verwerkt in het dashboard. Het stuur komt namelijk pas tevoorschijn wanneer de persoon in de bestuurdersstoel besluit om zelf te rijden. Hierdoor heb je meer ruimte om te ontspannen of te werken wanneer je de auto wel zelf laat rijden. In het dashboard zitten namelijk ook twee 21,5-inch ultra HD breedbeeld monitoren waar je een tv-programma of film op kunt kijken. Via deze schermen kun je ook de autotechnologie regelen.

Het systeem

In het voertuig zijn ook acht HD camera’s geïnstalleerd die zich bezighouden met het scannen van de omgeving. Het zijn een soort virtuele spiegels met een uitgebreid gezichtsveld waardoor er geen dode hoeken meer aanwezig zijn.
Daarnaast beschikt de Ʃtos ook over een ‘gaze-trackingsystem’. Dit houdt in dat hij in de gaten houdt wat de bestuurder gezien heeft of gemist heeft. Zo geeft hij waarschuwingen of informatie over verkeersborden wanneer de bestuurder deze niet gezien heeft. Dit systeem is ook gekoppeld aan de buitenspiegels, waardoor deze alleen weergegeven worden wanneer de bestuurder ze nodig heeft. Hierdoor wordt de bestuurder minder afgeleid.

De Rinspeed Ʃtos beschikt over een verbrandingsmotor van 1,5 die gekoppeld is aan een sterke elektromotor van 130 pk. Door deze combinatie heeft de Ʃtos een vermogen van 362pk. Daarnaast heeft hij een vierwielaandrijving. Met deze functies weet hij hij binnen 4,4 seconden de 100 km/u te bereiken!

Drone

Maar de auto heeft nog veel meer te bieden… Hij wordt namelijk geleverd met een DJI drone en een landingsplatform aan de achterzijde. Rinspeed zegt dat de drone gebruikt kan worden voor een snelle pick-up van bestellingen of om de Ʃtos live te kunnen streamen voor je vrienden.

Partners

Rinspeed heeft voor dit concept samengewerkt met maar liefst 25 verschillende bedrijven. Elk bedrijf heeft een klein onderdeel van de auto op zich genomen. Hierdoor is de auto voorzien van de innovatieve technologie, materialen en onderdelen waar Rinspeeds trots op kan zijn.ESSENTIALS