Deze luxe slee is gewoon een Toyota!

Het Japanse automerk Toyota heeft de lancering aangekondigd van haar volledig nieuw ontworpen Toyota Century. Het model, dat ook wel de Rolls-Royce onder de Toyota’s genoemd, toont de perfectie definitie van ware luxe. Nu de derde generatie is gelanceerd, is het natuurlijk tijd om dit praaltje even goed te bekijken!

De Toyota Century

De auto is en blijft een nette 4-deurs sedan met een traditioneel ‘three-box-design’, ofwel de plek van de motor, passagiers en kofferruimte. Maar zo saai als beschreven is deze auto zeker niet. De Century heeft in zijn eerste volledige herontwerp in 21 jaar, de concepten van legacy en evolutie gecombineerd.

Vakmanschap

De traditie van het meesterlijk vakmanschap en hoogwaardige monozukuri (lees: alomvattende productie) is blijven bestaan. Het 5,0-liter V8-hybridesysteem stelt hoge eisen aan de milieuprestaties en zorgt voor een uiterst rustige rijervaring. Het aantrekkelijke binnen- en buitenontwerp staat in overeenstemming met zijn voorganger. En uiteraard beschikt de auto over uitrusting en comfortvoorzieningen die bij de standaarden van een auto uit deze klasse passen. Zo biedt de Toyota Century de nieuwste snufjes zoals een audiosysteem met twintig, ja twintig, speakers!

Ook is deze bolide beveiligd met alle actieve veiligheidssystemen van Toyota Safety Sense. Uiteraard is er een verstelbaar bankje voor je benen en heeft de stoel een massagefunctie. Dit alles kan gemakkelijk vanuit het 7-inch touch screen schermpje bedient worden. De bekleding, gemaakt van 100% wol,  zorgt daarbij voor een uiterste comfortable rit. Wel zo lekker natuurlijk.

Foto: Toyota

Phoenix

De buitenkant van deze auto kent een aantrekkelijk ontwerp dat traditie en waardigheid inbrengt. Het silhouet is herkenbaar als een chauffeursmodel, waarbij de focus van de cabine naar achteren komt te liggen. De Century, is een Toyota zonder Toyota-logo en kent daarom een eigen embleem. Het embleem bestaat uit een handgemaakte mal van Phoenix, met een grille als sierlijke achtergrond.

Lexus?

Lexus, het luxe merk dat onder Toyota valt krijgt er een concurrent bij zou je zeggen? Toch heeft Toyota juist de expertise Lexus gebruikt in de Century. Het high-end merk stond natuurlijk al langer bekend als een van de stilste auto’s op de weg. Dit comfort is ook terug te vinden in de Toyota Century.

Total
0
Share