Review: Het beest, de Volkswagen Golf R Variant

Vorige week zijn we naar het zonnige Malaga gevlogen om de nieuwe Volkswagen Golf R Variant te testen. Natuurlijk om jou alle insights te kunnen geven over deze auto, maar voornamelijk ook omdat we het zelf gewoon een retevet ding vinden!

Sowieso zijn Golfjes tegenwoordig gewoon heel mooi, maar deze R is gewoonweg prachtig. En dan heb ik het nog niet over het gebrul van deze sportwagen vermomd in een familycar. Familycar? Ja, de R Variant is een station wagon, maar onder de hood is hij alles behalve een familycar. Je kinderen zullen hun lunchpakketje niet meer nodig hebben, na een ritje naar school in deze Golf R.

Accelerate!

In Malaga heb ik geen kinderen naar school gebracht, ik heb de auto mee het circuit op genomen om te kijken wat hij in zijn mars heeft. Nou, 300pk kan ik je vertellen! Voor me reed een Duitse coureur die ons de ‘perfecte lijn’ liet zien. Met zijn foute Duitse accent schreeuwde hij telkens door de walky-talky: “Accelerate!”, op momenten dat je in de bocht kan planken om hem zo hard mogelijk te nemen (die bocht).

Na in het eerste rondje, iets te gretig dicht achterop mijn voorganger, een stukje gravel mee te pakken, ging het voor de rest heel lekker. Wow, wat is die R een beest! Nul tot 100 in 5,1 seconde en een top van 250 km/u. Daarmee laat je menig sportwagen in je achteruitkijkspiegel verschijnen. Naast die heerlijke 4 liter beschikt de auto over een vernuftig (mooi woord) stukje technologie, waardoor ik op volle snelheid het stuur alle kanten op kon gooien zonder dood te gaan.

(video in HD op Vimeo)

Mocht je nog 50k op je bankrekening hebben staan én heb je die extra ruimte nodig, dan is de Volkswagen Golf R Variant een superdikke aanrader! Heb je dat geld nog nét niet bij elkaar gespaard, dan is de nieuwe Golf GTD ook geen slechte oplossing. Hij is minder hardcore, maar zeker een mooie en fijne auto, met nog steeds flink wat power. We namen beide auto’s mee door de mooie bergen en dorpjes rondom Malaga…ESSENTIALSMEER ESSENTIALS