Relatiecursus voor beginners

CREDITS: Brooke winters

Na al die jaren komt jou verlangen tot werkelijkheid. Het is eindelijk zover: je bent tot over je oren verliefd. Helemaal ‘hoteldebotel’ en in de wolken. Nog vol met passie, liefde en adrenaline zit in je eerste échte relatie. Geen onenightstand struggles meer en eenzame zondagavonden met Netflix.

Nu is het nog de kunst om de relatie een succes te laten worden. Met nul tot weinig ervaring zijn er behoorlijk wat dingen die je best had willen weten over relaties. Een relatie is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Daarom zijn wij je redder in nood, grote vriend.

Relatie voor beginners

  1. De ware

Er zitten geluksvogels bij die zichzelf mogen benoemen als lucky bastard en direct de ware hebben gevonden. Strike! Maar de meesten onder ons moeten eerst een aantal relaties doorlopen om echte liefde tegen te komen. Ze is er echt, jou liefde, maar heb geduld alsjeblieft. Het is dus geen ramp wanneer jou eerste relatie ten einde gaat. Tuurlijk, het is zuur en het zal je absoluut raken, maar zie het niet als het einde van de wereld. Er zijn genoeg vissen in de zee…

  1. Uiterlijk is niet het belangrijkste

Natuurlijk heb jij het mooiste meisje van de wereld binnengesleept. Ze is ontzettend knap, gepassioneerd en jullie houden beide van hardlopen, bijvoorbeeld. So far so good, jij hebt de jackpot gewonnen. Denk je. Toch moet je je koppie erbij houden en niet verdrinken in haar prachtige ogen. Voor een goede relatie heb je meer nodig dan knapheid en overeenkomsten. Hoe goed passen jullie echt bij elkaar? Communiceren jullie goed? Kunnen jullie lachen? En staan jullie ten alle tijden voor elkaar klaar, ook in mindere tijden?

  1. Jullie gaan ruzie maken

Grappig als je dacht dat jullie ruzie-loos door het leven kunnen na drie maanden een relatie zonder ruzie te hebben gehad. We willen echt niet negatief zijn, maar in een relatie hoort zo nu en dan een ruzie. Dit is niet erg. Je kan elkaar niet altijd leuk vinden. Het hoort erbij om haar even helemaal niet te kunnen uitstaan. That’s life, my man.

  1. Vergeet niet wie je vrienden zijn

Allemaal leuk en aardig dat tortelduifjes gedoe. Jullie relatie loopt op rolletjes en zijn het liefst 24/7 samen. “Nee helaas, ik ga met Tess een hapje eten en daarna willen we lekker op de bank een filmpje kijken. Ander keertje guys!” – het standaard appje dat je naar je maten stuurt, wanneer ze vragen of je mee een biertje gaat drinken. Wij snappen als geen ander dat je veel met je meisje wilt zijn, maar kom op: het leven draait niet alleen om je relatie. Je vrienden ‘vergeet’ je snel in een relatie, maar doe dit niet!

Foto: Helena Lopes
  1. Liefde doet pijn

Ruzies, kwetsen, vreemdgaan, het gaat uit. Dit is op zijn zachts gezegd best klote. Elke relatie kent zijn ups-and-downs en dat is niet altijd even leuk. Liefde overwint veel, maar lang niet alles in het ergste geval. Meestal komen jullie er samen wel uit, terwijl in andere relaties het conflict een te grote deuk in de relatie heeft gebracht. Onthoud dat ruzies thuishoren in een relatie, tot in zekere hoogte. Schrik dus niet alles jullie ineens naar elkaar aan het schreeuwen zijn…

  1. Verwijder al je chicks van vroeger uit je lijst

Niks is erger om een appje van een oude scharrel te ontvangen waarin staat dat ze je mist. Om je relatie soepel te laten verlopen moet je ervoor zorgen dat je verleden gewist is. Dus geen contact meer met meisjes waarmee je op date bent geweest. Geen telefoonnummers in je mobiel laten staan, en ook alle appjes verwijderen. Het allerbelangrijkst: géén actieve accounts bij alle datingapps die je hebt gehad. Doe dit echt, het voorkomt een hoop gedoe.

  1. Rekening houden met de ander

De laatste tip die wij je willen meegeven is dat je rekening moet houden met de ander. Jullie hebben besloten om als partners door het leven te gaan en daar zitten consequenties aan vast. Gun elkaar de vrijheid en geef elkaar vertrouwen. Communiceer goed met je vriendin en wees open. Wanneer je partner heel graag heeft dat jij meegaat naar haar ouders op vrijdagavond, dan doe je dat. En wanneer je iets anders te doen hebt bespreek je dit met haar en vinden jullie een goede middenweg.

Foto: John Schnobrich
Total
1
Share