9 Redenen waarom reislustige relaties langer duren

CREDITS: Louise Burton

We staan tegenwoordig niet echt meer bekend om onze langdurige relaties. Je hoort het je oma waarschijnlijk al zeggen “..want vroeger, toen was alles beter. Toen gingen we niet om elke scheet die dwars zat uit elkaar.” Oké oma, toegegeven, we gooien vandaag de dag de handdoek inderdaad iets te makkelijk in de ring. Maar dit geldt echt niet voor iedereen.

Gaan jij en je meisje graag samen op reis? Dan heb je geluk. Stellen die veel reizen hebben namelijk een hoger slagingspercentage, aldus een onderzoek van Travelocity. Als je het aan kunt met elkaar de wereld rond te reizen, kan je alles aan. Want, couples who travel together, stay together.

Reislustige relaties duren langer

Foto: David Calderón

1. Je hebt een gezamenlijk doel

Stellen die samen reizen delen hetzelfde doel, namelijk de wereld zien en ontdekken. Het gevoel om samen naar het onbekende te vertrekken en samen op avontuur te gaan zorgt voor een speciale band. Deze speciale band en de gedeelde herinneringen zijn de reden dat jullie samen blijven, tot de dood jullie scheidt.

2. Begrip voor elkaars beperkingen

Samen reizen betekent niet alleen de wereld ontdekken en leren kennen maar ook elkaar. Wanneer je letterlijk 24/7 op elkaars lip zit, kom je er al snel achter wat iemands sterke en zwakke kanten zijn. En ja, dus ook haar schoonmaak-tik en ‘geld-over-de-balk-smijt-gedrag’ en jouw botte directheid en telefoonverslaving. Vervolgens kun je maar beter heel hard proberen hoe je van elkaar kunt leren, in plaats van elkaar af te stoten.

3. Betere communicatie

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat stellen die samen reizen het veel makkelijker met elkaar eens zijn en minder discussies en ruzie hebben dan stellen die liever het hele jaar thuis op de bank zitten. Top, want gezeik en gezeur binnen je relatie zit je niet op te wachten. Reizen schijnt je meer begripvol te maken en het laat je inlevingsvermogen enorm stijgen.

4. Betere seks

Driekwart van de stellen die reizen zeggen betere seks te hebben dan voorheen. Logisch, want: geen werk, geen stress, minder lichamelijke klachten, veel zon, sterrenhemeltje, broeierige sfeer. Genoeg aanleiding om lekker romantisch met je meisje te doen. En daar komt natuurlijk vuurwerk tussen de lakens uit voort. Daarnaast spoort een camper, caravan, slaapbusje of hotelkamer, altijd net wat meer aan tot hete seks dan je eigen bekende lakens.

5. Je wordt elkaars beste vriend

Aangezien je voornamelijk op elkaar aangewezen bent, word je al snel de allerbeste vrienden. Natuurlijk leer je op reis ook andere mensen kennen en sluit je vriendschappen maar deze zijn vaak maar van korte duur doordat ieder z’n eigen route gaat. Uiteindelijk zit je dus met elkaar opgescheept, of beter gezegd, moet je op elkaar bouwen. Je hebt samen de meest spectaculaire, vreemde, bijzondere situaties meegemaakt en dit schept een levenslange vriendschapsband.

Foto: Jay Carpio

6. Je leeft samen in het moment

Wie voor langere tijd op reis is geweest weet dat je op reis niet aan de sores denkt die je thuis wel aan je hoofd hebt. Je carrière, het kopen van een huis, wanneer gaan we beginnen aan kinderen. Op reis leef je in het heden en is bedenken wat je vanavond gaat eten het enige waar je je druk over hoeft te maken. Die weinige kopzorgen betekent dat je in een positieve vibe zit en dat is dan weer goed voor je relatie. Als je eenmaal hebt geleerd om heel bewust in het heden te leven is het makkelijk om die lijn thuis ook door te trekken.

7. Je bouwt samen een gevoel voor humor op

Humor is toch wel één van de belangrijkste aspecten in je relatie. Als je niet meer met elkaar kunt lachen houdt het al snel op. Want wat gaat er nu boven samen een flink potje janken van het lachen. Wanneer je samen op reis bent maak je weleens vervelende situaties mee waarbij je er maar beter voor kunt kiezen om erom te lachen in plaats van je slechte humeur op elkaar af te vuren. Of het nu gaat om een snurkende Chinees op je hostelkamer, een mega ranzige maaltijd die je voorgeschoteld krijgt of wanneer je voor de achtste dag op rij regen hebt. Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen.

8. Je maakt geen ruzie om kleine dingen

Ook op reis zal je af en toe voor een heet vuurtje komen te staan maar je bent sneller geneigd om je mond te houden over kleine frustraties. Het is het niet waard en je bent veel te druk bezig met de leuke dingen die overheersen. Er is niks meer klote dan ruzie op reis, dus wanneer er dan een keer een ruzie is vergeef je die woede-uitbarsting of onredelijkheid van de ander snel. Zand erover en door.

9. Je beland niet in een sleur

Misschien ken je het van je eigen relatie of zie je het bij je vrienden: de meeste relaties belanden in een sleur. En daar heb je geen zin in. Elke week, elke maand, elk jaar op gezette dagen en tijden doen wat er van je verwacht wordt. Op reis ben je uit je comfort zone, beleef je elke dag wat nieuws, zie je elke dag wat nieuws, eet je elke dag iets nieuws en slaap je elke dag op een nieuwe plek. Weinig kans dat je in een sleur raakt en dus blijft je relatie en je partner je nummer één interesse.

Foto: Ishan @seefromthesky
Total
19
Share