Redt YouTube Red het denk je?

Een tijd geleden lanceerde Google met YouTube hun betaalde dienst: YouTube Red (niet te verwarren met…). Nu lijkt het bedrijf te willen concurreren met streamingdiensten Netflix en Spotify. Vanaf woensdag 10 februari is het voor YouTube Red gebruikers mogelijk om gratis YouTube Originals te bekijken, maar het heeft nog veel meer voordelen.

Foto: AmsStudio / Shutterstock.com

Eerder was het voor Amerikanen al mogelijk om een Red abonnement af te sluiten. Voor maar liefst $9,99 kunnen gebruikers video’s bekijken zonder advertenties. Daarnaast maakt Red het ook mogelijk om video’s offline op te slaan, zodat je ze overal zonder internetverbinding kunt bekijken. Vooral handig voor tablets. Ten slotte voegt het een functie aan de tablet en smartphone app van YouTube toe, zodat muziek op de achtergrond door gaat. Zelfs wanneer je van app wisselt, de app sluit of de telefoon vergrendelt.

Om te concurreren met de populaire diensten als Netflix en Spotify, biedt Google met de betaalde dienst ook toegang tot YouTube Music. Deze dienst is te vergelijken met Spotify, Apple Music en Deezer. Een abonnement voor YouTube Music kost $9,99 per maand en is nu inbegrepen bij het Red abonnement.

YouTube niet zo Original of wel?

Sinds deze week is het voor Red abonnee’s ook mogelijk om YouTube Originals te bekijken. Dit zijn documentaires, films en series die speciaal ontwikkeld zijn door bekende YouTube users. Een voorbeeld hiervan is dat YouTube gebruiker PewDiePie (ruim 42 miljoen volgers) een eigen serie krijgt. Het is andere content dan de films en series die op Netflix beschikbaar zijn, maar met de populaire bestaande users/producers lijkt YouTube een belangrijke troef in handen te hebben. Hiermee lijkt YouTube dezelfde weg in te willen slaan als Netflix, er zijn namelijk zelfs geruchten dat het bedrijf probeert andere films en series beschikbaar te maken voor abonnee’s.

We moeten in Nederland nog even wachten totdat Red hier beschikbaar is. Of je nu wel of niet geïnteresseerd bent in de YouTube Originals. Met functies als reclameloos kijken, offline opslaan en YouTube Music maakt YouTube Red een prima deal en interessant om in de gaten te houden.

https://www.youtube.com/watch?v=YL9RetC0ookESSENTIALS