Radical is hipper dan happening!

We houden wel van merken zoals Radical. Beetje anders, nieuw, nog niet zo standaard. Het idee dat je krijgt als naar de website en collectie van Radical kijkt, is tegendraads op een gezonde manier. Geen irritant alto-gedrag, maar gewoon niet zo mainstream.

Radical

Zoals de naam al doet vermoeden is Radical net iets anders dan de gangbare merken. De collectie is gedurfd en loopt misschien langs of juist vóór op wat je normaal in het straatbeeld ziet. Roy Janssen heeft een tijdje terug het merk opgezet, ‘omdat er geen kleding was wat hij echt gaaf vond, ging hij het maar zelf ontwerpen’. Dit niet zonder succes, want het merk loopt erg lekker.

Radical Fashion 2

Collectie Review

Wij hebben een aantal kledingstukken opgestuurd gekregen en zijn meer dan tevreden! De kwaliteit van de shirts en prints is goed. De stof die voor de twee t-shirts (Jim Statue en Jim Gun Cards) gebruikt is, zit lekker en is erg zacht. Ook na een keertje wassen zag het er nog goed uit. Wat ik het gave vind aan de collectie van Radical is dat zowel het model als de print van de t-shirts tof is. Vaak zie ik een shirt met een leuke print, maar dan is ’t model weer zo standaard. Of je vindt juist een shirt met een vet model, maar dan is de print niet spannend of hij heeft geen print. Radical komt me hier heel goed tegemoet!

De shirts hebben een vrij lage U-hals en raw edges. Dat wil zeggen dat de randjes niet dubbel gestikt zijn. Vind ik wel nice! Verder hebben ze een gave print, waarvan eentje studs heeft. Hier moet je wel van houden. Wat verder ook opvalt is dat beide shirts mouwen hebben tot net boven de elleboog. Dit is wel even wennen, maar ze zijn opgerold ook tof!

Blackline Collectie

Nieuw is de Radical Blackline. Wat ze zelf zeggen over de nieuwe lijn: “This line is sensitive to trends, and typically consists of dark colors, edgy lines and soberness. Created for the confident man who believes in edgy streetwear.” Ik heb de Giosue opgestuurd gekregen. Het is een zeer lang t-shirt (niet te verwarren met een t-shirt met lange mouwen want die zijn ook tot boven de elleboog) met aan beide zijkanten een rits. Zeer hip!

Neem eens een kijkje op de site van Radical voor meer info of om de collectie te bekijken!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS