The problem solver: creatief van bier

Het vermoeden had ik al wel wat langer. Wanneer ik een bakkie (lees: een biertje, of twee) op heb, voel ik me altijd net wat creatiever. De beste ideeën komen immers op het moment dat je onder het genot van een biertje aan het filosoferen bent.

Nu is het gelukkig niet alleen meer een vermoeden, maar ook wetenschappelijk onderbouwd. Wetenschapper Jennifer Wiley van de Universiteit heeft onlangs geconcludeerd dat de gemiddelde man zijn meest creatieve denkprocessen beleeft op het moment dat er 0.075% alcohol in zijn lichaam zit. Met deze kennis is Marketing bureau CP+B Copenhagen met het ideale bier op de proppen gekomen.

The Problem Solver

Het biertje heet The Problem Solver. Samen met Rocket Brewing ontwikkelde CP+B Copenhagen dit speciale IPA biertje, waarmee het claimt ervoor te kunnen zorgen dat de gemiddelde persoon de gewenste 0.075% bereikt, om zo alle problemen van de wereld aan te kunnen.

Nu vraag je je natuurlijk af: het hangt toch af van je bouw en gewicht wanneer je dit percentage bereikt? Ja zeker. En precies daarvoor bevindt zich aan de zijkant van de fles een indicator met lichaamsgewicht, zodat je exact weet hoeveel je moet drinken om je creatieve piek te bereiken. Ik ga vast wat biertjes in slaan voor op kantoor. Maar dan de grootste uitdaging: ben jij in staat om het te laten bij dat beetje om je creatieve piek te bereiken, of sla je de rest ook gewoon achterover als je toch bezig bent?

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS