Dit zijn de prijzen van Hollywoods favoriete fictionele huizen

Living

Hoe zou jij het vinden om te mogen wonen in het appartement van de serie Friends? Dat zou natuurlijk een leuke beleving zijn. Hoe duur zou dat huis eigenlijk zijn? Daarvoor verschijnen wij op je beeldscherm. Wij zijn namelijk een lijst onder ogen gekomen, met daarin de prijzen van bekende fictionele huizen. De huizen zijn niet allemaal te koop, maar er is wel een schatting  gemaakt van de prijs door makelaars.

Het appartement van Monica Geller

Monica Geller  was de eerste bewoonster van dit appartement uit de serie Friends. De groep vrienden zijn misschien wel de grondlegger van de ‘vriendschappelijke’ sitcoms. Het huis heeft een open ruimte met huiskamer en keuken. Daarnaast zijn er twee ruime slaapkamers en een badkamer. Ook is er een balkon waarmee je op het dak kan komen. De prijs wordt geschat op $3.8 miljoen, maar dan zit je wel midden in Manhattan. Misschien kun je nog een geur opvangen van Jennifer Aniston….

Foto rechts: Rentlingo

De ‘Fresh Prince’ Villa

Bedenk wel dat je een prijs van $15,4 miljoen neer moet leggen om je hier als een prins te voelen. Je krijgt daar wel 14000 m2 grond voor terug. ‘The Fresh Prince’ is ook weer een heerlijk klassieke sitcom. Jazzy Jazz die altijd de voordeur werd uitgegooid. De domheid van Hillary en natuurlijk het befaamde dansje van Carlton. Misschien krijg je de licht sarcastische butler er ook wel bij. Maar alles draaide natuurlijk om de straatjongen Will Smith die zijn leven probeerde te verbeteren in de villawijk van Bell Air. ‘Smell ya later, I’m off to Bel Air!’

https://www.youtube.com/watch?v=3qHA366oRMs

Landhuis The Great Gatsby

De grootste uit de lijst met fictionele huizen, ook wel bekend als West-Egg, is die van Gatsby. Het grote landhuis staat buiten het centrum van New York, in Long Island om precies te zijn. Een koloniaal landhuis dat zich perfect leent is voor feestjes en partijen. The Great Gatsby gaat over de mysterieuze extravagante Gatsby. In de verfilming van het boek wordt deze gespeeld door Leonardo di Caprio. Het mysterieuze aan hem is dat niemand hem persoonlijk lijkt te kennen. Niet gek, met zo’n landhuis ben je nergens te vinden. De prijs is geannexeerd op een schamele $77,5 miljoen.

Foto’s: Wikia

Het Hobbithol van Bilbo Baggins

Lord of the Rings is een van de beste trilogieën in de filmwereld. Het gaat hierbij om het hobbithol van Bilbo. De meeste kennen vooral Frodo, wat het neefje is van Bilbo. Frodo erft het huis van zijn oom, nadat hij op zijn laatste avontuur gaat. De prijs van het huis is een aardige pot met goud of een ring om over de wereld te heersen. De regisseur van de film, Peter Jackson, heeft de originele in zijn achtertuin nagebouwd. Van alle fictionele huizen is dit de kleinste. De gemiddelde lengte van een Hobbit is 1,20 meter, dus dat betekend kleine kamers en een laag plafond. Tovenaars hoeven niet te kloppen.

fictionele huizen 2 fictionele huizen 3

Het huis van The Simpsons

Doh! The Simpsons wonen in een typisch Amerikaans huis. Om die reden kunnen we je vertellen dat de prijs die Homer Simpson heeft moeten betalen $195.000 is, mocht hij geen tekenfilmfiguur zijn geweest. Best knap voor een alcoholist met een minimumloon. Ach ja, het gezin is tenminste gelukkig. Zoals sommige weten hebben ze natuurlijk geweldige buren, en daar valt geen prijskaartje aan te knopen. Deze remake van de intro uit de serie is gemaakt door de bekende ‘streetartist’ Banksy. Natuurlijk op een ‘maatschappelijk’ manier zoals alleen Banksy dat kan.

Walter White’s huis

Het huis uit Breaking Bad lijkt verdacht veel op die van The Simpsons. En ondanks dat Walter White meer tijd in een camper spendeerde, hebben we er toch voor gekozen dit huis in de lijst te zetten. De makelaars raden dit huis vooral aan voor de ‘doe-het-zelvers’ onder ons. De prijs wordt geschat op $200.000. Hier bij zijn drie kamers inbegrepen, een garage en natuurlijk een zwembad met modder.

fictionele huizen 5

Foto: Houstonia

Harry Potter’s oom en tante

De Dursleys zijn de oom en tante van Harry Potter. Dit is waarschijnlijk de meest populaire van de fictionele huizen, aangezien het de enige is uit de lijst die ook ECHT te koop staat. Het is geen uilennest of bezemopslag, het is een mooi typisch Engels huisje. Het heeft drie ruime slaapkamers en garage met een splinternieuwe oprit. Ik mag natuurlijk niet vergeten dat je een geheime kamer hebt onder de trap. De prijs van het huis in Berkshire is een magische 475.000 pond.

Foto rechts: GMc photography

 

Total
0
Share