Slimme oplader: Powerslayer

Velvetwire-PowerslayerEindelijk is het zover: een oplader die registreert of je batterij vol is, de Powerslayer. Tot nu toe had je altijd twee verschillende mensen: mensen die hun oplader gewoon in hun laptop, smartphone, etc. laten zitten totdat ze er een keer aan denken om ‘m er uit te halen én mensen die meteen zodra de batterij is opgeladen de stekker er uit halen en ‘m er pas weer in doen als de batterij bijna tot volledig leeg is. De eerste groep heeft het probleem dat ze na een jaar een ‘luie’ batterij hebben en hij nog maar een uurtje mee gaat. De tweede groep steekt veel te veel tijd in het ‘plannen’ van opladen enz.. Velvetwire heeft dé oplossing voor beide groepen: de Powerslayer!

Powerslayer

powerslayer colorsPowerslayer is een project dat opgestart is via Kickstarter en ik denk dat ze het heel ver gaan schoppen met dit concept. Iedereen, vooral van die ‘tweede groep’, heeft wel eens gedacht: Waarom bestaat zoiets niet? De mannen en vrouwen van Velvetwire dachten dit dus ook, maar zijn er meteen mee aan de slag gegaan en hebben de Powerslayer ontworpen. Het apparaatje registreert wanneer de batterijen van het apparaat volledig zijn opgeladen en schakelt meteen de stroomtoevoer uit.

 

Milieubewust laden

De Powerslayer is een echt must-have gadget, want het scheelt veel geld als je niet steeds je batterijen hoeft te vernieuwen (of in het geval van een iPhone/iPad, een nieuw apparaat moet kopen). En doordat hij de stroom meteen afsluit kost het ook geen extra geld aan energie. Deze weggegooide energie is zonde en niet heel milieubewust. En daar komt ook nog eens bij dat lithium, dat in veel batterijen zit een fossiele grondstof is. Doordat de batterijen langer meegaan, zal er op lange termijn minder lithium gebruikt worden!

Hebben, hebben, hebben, die Powerslayer…!!

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS