Casa Eliptica, een prachtig Portugees droomhuis

Casa Eliptica, een bijzonder droomhuis met elliptische vorm. Hier krijgen we toch allemaal watertandjes van? Het Portugese droomhuis heeft de vorm van een ellips, een vorm ons allemaal wel bevalt. Met een fantastisch pand, prachtige uitzichten en de hele wereld die jaloers op je is, zou je hier vast en zeker wel willen wonen.

Mário Martins Atelier heeft het moderne Portugese stukje pracht ontworpen. Daverend applaus en een staande ovatie graag, want dit is hoe ontwerpen hoort te gaan. Het prachtige witte pand staat in het kleine dorpje Luz in het zuiden van Portugal. Omringt door een groen landschap en een helderblauwe lucht. Wat wil je nog meer?

Casa-Eliptica1
Foto: Fernando Guerra FG+SG Architectural Photography

Het Portugese Casa Eliptica

Het huis is gebouwd om balans te weergeven tussen volheid en leegheid, gewicht en luchtigheid en licht en schaduw. Casa Eliptica is in de vorm van een ellips ontworpen en opzettelijk sculpturaal en organisch gebouwd. Niet alleen de vorm van het huis is erg indrukwekkend, maar ook de combinatie van het huis en de context eromheen. Door veel groen en een blauwe lucht, steekt het huis heel erg af tegen zijn omgeving. Zeker geen kattenpis om te zien.

Naast een vorm neerzetten die op een ellips lijkt, is er ook gekeken naar de gedachtegang hierachter. De vorm van het huis stimuleert de beweging van de wind en de zee die het huis omarmen. Klinkt zweverig, maar de beelden laten het grote succes achter het concept zien. Met een zeer minimalistisch interieur, komen de kleuren die gebruikt worden nog sterker naar voren. Prima te vertoeven als je het ons vraagt. Dit is één van de meest briljante werken die we voorbij hebben zien komen. Meer van dit graag!

Casa-Eliptica2

Casa-Eliptica

Casa-Eliptica8 Casa-Eliptica5

Foto’s: Fernando Guerra FG+SG Architectural Photography

 

Total
10
Share