De nieuwe Porsche Panamera is hier!

Gear

De Panamera, je vind het niks of je houdt er van met heel je hart. Feit is dat hij door veel Porsche fans als het buitenbeentje van familie werd beschouwd. Het lijkt er op dat Porsche deze kritiek serieus genomen heeft en daarom het uiterlijk van het nieuwe model een stuk gestroomlijnder heeft gemaakt.

Gestroomlijnd

De nieuwe Porsche Panamera is net iets groter, langer en breder dan zijn voorganger. Zo heeft de nieuwe Panamera een nieuwe voorbumper en zijn de lampen wat bijgeschaafd. Vanaf de zijkant gezien heeft de wagen strakke lijnen en lijkt de auto meer in proportie. De aflopende daklijnen van de achterkant geven de Porsche Panamera meer een 911-achtige look. En daar houden we natuurlijk van!

Luxueuze cockpit

Naast het uiterlijk en de nieuwe motor, zit bijna het grootste verschil in het interieur van de wagen. Wanneer je in deze wagen stapt, is het meest opmerkelijke dat de meeste analoge knoppen verdwenen zijn uit het middenconsole. Bijna alle knoppen zijn vervangen door drukgevoelige panelen. In het dashboard is een 12,3 inch grote touch display geïntegreerd. Tot slot heeft de bestuurder twee 7 inch schermen in het gezichtsveld, links en rechts van de analoge toerenteller. Deze schermen kunnen naar wens aangepast worden door de bestuurder.

Drie modellen

Vanaf de release zijn er drie modellen met ieder een andere motor verkrijgbaar: 4S, 4S Diesel en de Turbo. De Panamera 4S heeft een 2,9-liter V6 bi-turbo en bereikt met 440pk een topsnelheid van 289 km/u. Dit model zul je waarschijnlijk vaker zien dan de andere modellen. De prijs van dit instapmodel bedraagt €133.800.
Voor het eerst is de Panamera ook verkrijgbaar met een V8 dieselmotor als de Porsche Panamera 4S Diesel. Met een vermogen van 422pk is dit volgens Porsche de krachtigste dieselmotor voor een personenwagen van dit moment. Met een topsnelheid van 285 km/u en een acceleratie van 0-100 km/u in 4,5 seconden, is het de snelste auto met een dieselmotor ter wereld. Deze unieke wagen is te koop voor €143.400.
De Porsche Panamera Turbo heeft een 4,0 V8 bi-turbo motor met een vermogen van 550 pk. Hij bereikt een topsnelheid van 306km/u en heeft een acceleratie van 0-100 km/u 3,8 seconden. De prijs van deze krachtpatser is €187.900.

tags:
Total
0
Share