Playstation TV overal in huis gamen

Sinds deze week is de Playstation TV te koop in Nederland. Hij kost 99 euro bij de meeste winkels. Dit nieuwe toffe apparaat van Playstation heeft meerdere functionaliteiten, maar over 1 ben ik heel erg enthousiast. Dit is Remote Play.  Net zo als menig fanatiek gamer met kinderen en een vrouw, zit je soms wel eens verplicht naar GTST te kijken of een of andere serie met vrouwen,  drama of ander tijdverdrijf.

[bol_product_links block_id=”bol_54688c79bf700_selected-products” products=”9200000029924565″ name=”playstationtv” sub_id=”art” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”350″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zonde natuurlijk want je zou eigenlijk hebben moeten zitten gamen, maarja als de vrouw de afstandsbediening heeft, heb je niets anders dan te schikken. Er zijn maar weinig mannen op deze wereld die 2 tv’s naast elkaar mogen zetten in de woonkamer, dus je zult moeten uitwijken naar een andere kamer. Echter om iedere keer dat dit voorvalt heel je playstation + kabels te verplaatsen is iets te gek natuurlijk. Kortom je kijkt gezellig mee met je vrouw, maar zonde van je gametijd natuurlijk.

Verder gamen op een andere TV

Met Playstation Remote play kan je je playstation laten staan maar vervolgens wel op een andere tv (waarop de Playstation TV is aangesloten) verder gamen. Voor mij superhandig omdat in woonkamer een LED monitor staat (voor mijn Macbook) en de Main-TV.  Hierdoor is het hele gezin blij, mama kan RTL Lounge kijken en papa kan gewoon lekker gamen, dit allemaal in dezelfde kamer, zonder iets te verplaatsen.

2Coloumn_module5_Uncompromised-gaming_vf1

Hoe het precies werkt zie je in de video hieronder, stap voor stap. De belangrijkste vraag is natuurlijk hoe zit het met Delay/vertraging. Als je naar de video er onder kijkt (ik zou overigens niet de volledige 15 minuten kijken #saai) zie je dat de delay nagenoeg niet zichtbaar is met het blote oog.  Hoe dit zijn effect heeft op online gameplay met bijvoorbeeld Call of Duty, is nog niet echt bekend, maar dat hoop ik de komende weken te testen.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS