Platte buik voor de zomer?

Het wordt bijna zomer en je bent al weer aan het bedenken hoe je er goed uit kan zien door bijvoorbeeld een platte buik te realiseren voor als je in de zomer weer een keer gaat zwemmen. Er zijn veel handige methodes om snel een platte buik te krijgen. Hierbij is het belangrijk dat je er van op de hoogte bent dat je eerst het vet in je buik regio moet verbranden. We helpen je graag op weg met wat handige tips.

Sporten

Allereerst is het dus goed om te weten dat wanneer je buikspieroefeningen doet je niet direct heel veel vet verbrand. Je bent eerder bezig om je buikspieren groter te maken. Wil je ze dadelijk echt goed kunnen zien dan is het belangrijk dat je eerst wat vet gaat verbranden. Dit kun je het beste doen door middel van een duursport, zoals hardlopen, fietsen, zwemmen of roeien.

Wat kun je het beste drinken?

Naast sporten en bewegen is het ook heel belangrijk om na te gaan wat je zoal door de dag heen eet en drinkt. Wanneer je bijvoorbeeld veel frisdrank drinkt is het aan te raden om dit te vervangen met water of bijvoorbeeld groene thee. Dan krijg je wel het vocht binnen wat je lichaam nodig heeft maar niet direct de (slechte)suikers.

Aandachtspunten bij het avond eten

Verder is het vooral belangrijk om goed na te gaan wat je allemaal eet. Eet je savonds bijvoorbeeld veel aardappelen bij het avond eten? Probeer dan ook eens wat anders en eet eens een lekkere maaltijdsalade. Verder kun je als goede en gezonde groenten vooral broccoli of bloemkool eten. Deze groenten zitten namelijk vol met belangrijke vitamines. Mocht je daarnaast nog een lekker stukje vlees erbij nemen, zorg er dan voor dat je deze een keer bakt in Olijfolie in plaats van in bakboter. Dit scheeld ook al een hoop calorieën.

Al met al zijn er dus meerder factoren die invloed hebben op je buik streek. Wanneer je dus echt een platte buik wilt krijgen kun je het beste met al deze punten rekening houden, want dan zul je het snelste resultaat zien. Het is dus  belangrijk om veel aan cardio te doen en daarnaast ook je buikspieren trainen. Verder kun je het beste meer bewust letten op wat je eet en drinkt en dan kom je een heel eind! Succes!