Manify Healthy Meal: Pindakaas-cranberryrepen met Chocolade

Normaal zijn de Manify Healthy Meals gezond en heel simpel. Dit keer gaan we een beetje de diepte in en iets anders te werk, maarrrr nog steeds goed te doen én als het af is dan heb je ook wat! We hebben het recept niet zelf samengesteld. Dat heeft onze Fitgirl van vorige week vrijdag, Marit Kloosterboer, speciaal voor Manify gedaan. Wat lief!

Pindakaas-cranberry repen met chocolade - Manify Healthy Meal - Marit KlooterboerBenodigdheden

– 150 gram havermout
– 100/120 gram pindakaas
– 4 cups eiwitpoeder
– 40 gram omegamix
– 30 gram walnoten
– 50 gram cranberries
– 20 gram kokosrasp
– 30 gram 87% pure chocolade
– zo’n 120/150 ml water om het plakkerig te maken

Bereiding

Het is eigenlijk nog steeds heel simpel hoor, alleen je moet de ingrediënten maar in huis hebben. Wat je doet is het volgende: Alle ingrediënten, behalve de chocolade, bij elkaar in een grote kom. Nu begin je met je (gewassen) handen de boel te kneden tot een grote bal. Dan leg je een flink stuk folie op het aanrecht en drukt de brei plat. Je kunt hier zo’n 12 repen uitsnijden. Ondertussen breng je een pannetje met water aan de kook. Hierin doe je een hittebestendig bakje en leg je de chocolade in, om het te gaan smelten. Zodra ’t gesmolten is smeer je de chocolade uit over de repen en heb je een heerlijk en gezond maaltje, boordevol eiwitten die goed zijn voor je sportprestaties!

Bewaren

Mocht je het niet allemaal in een keer op kunnen, dan kun je het prima in de vriezer of koelkast bewaren met een stuk folie er om heen. Het is super handig als tussendoortje en een goede (en lekkere) manier om aan je eiwitten te komen!

Marit, meid, bedankt! Meer gezonde recepten van dezelfde hand? Check haar blog: fitwithmarit.nl. En bekijk natuurlijk ook het hele interview met deze enthousiaste Fitgirl!ESSENTIALS