Smarphone van ‘lego’: Phoneblocks

Wow wat een uitvinding! Phoneblocks is bedacht door de Nederlandse Dave Hakkens. Met het idee dat er jaarlijks miljoenen elektrische apparaten, en met name mobieltjes, worden weggegooid, wilde hij iets duurzaams bedenken. Een concept om dit probleem te bestrijden.

Neem bijvoorbeeld de iPhone en iPad. Het zijn leuke dingetjes, maar na 2 trekken ze de nieuwste software niet meer en/of de batterij gaat binnen een uur op. Je kan niet zomaar even een nieuw batterijtje er in zetten net als bij de Nokia 3310. Vaak gaat het apparaatje dan de prullenbak in.

Phoneblocks

phonebloks2Phoneblocks is opgebouwd uit verschillende blokjes die je op de achterkant van de smartphone kan plaatsen. Mocht je batterij dus kapot gaan, bijvoorbeeld, dan verplaats je die gewoon en je kan er weer 2 jaar tegenaan. En dit geldt voor alle onderdelen van je telefoon, zoals bijvoorbeeld de camera, het scherm of het aan/uit knopje.

Nog een voordeel van de Phoneblocks is dat je het kan customizen. Vind je het belangrijk dat je goede foto’s kan maken met je telefoon dan zet je er gewoon een goede camera in. Vind je het belangrijk dat je veel muziek kan opslaan dan zet je er een extra groot geheugen blokje in. Wil je je oma er een geven, dan geef je er een met een batterij die een week mee gaat.

Motorola

Alleen worden bedrijven hier wel blij van? Apple zorgt er niet voor niks voor dat de batterij niet makkelijk te vervangen is en Samsung wil ook het liefst de nieuwste Galaxy verkopen in plaats van een hardware-update van de oude. Er is Ă©Ă©n bedrijf die er wel heil ziet Phoneblocks. En dat is het bedrijf dat de Ă¡llereerste mobiel maakte ooit: Motorola! Het bedrijf is in handen van Google en die zijn altijd wel in voor nieuwe dingen. Moet je maar eens denken welke kansen je er allemaal bij krijgt als Phoneblocks uit komt. Hoe veel mogelijkheden er dan zijn. Wie maakt de beste camera, de kleinste batterij die het langst meekan zodat je meer ruimte hebt voor andere hardware.

Wij vind het een mooi concept en zullen de eerste zijn die ‘m gaan reviewen zodra hij uitkomt!

phonebloks3