Dit wordt de nieuwste danstempel van Amsterdam!

CREDITS: Foto: Cyril Pang

Begin jaren negentig was Shelter een house- en technoclub in hartje Manhattan. Nu krijgt ons eigen Amsterdam een nieuwe underground club die naar de naam Shelter Amsterdam gaat luisteren. Shelter Amsterdam is een samenwerking tussen technoveteranen Merijn van den Heuvel, Kolja Verhage en Milan van Ooijen. Die overigens hun sporen in het Amsterdamse nachtleven al hebben verdiend met onder andere Club Air, Trouw, Les Enfants Terribles en Deep House Amsterdam. De nieuwe club gaat deel uit maken van de A’DAM Toren en draait de komende weken proef, om met de opening tijdens ADE op 20 oktober een kneiterharde openingsshow te geven.

Underground

Shelter Amsterdam komt te liggen onder het Overhoeksplein in Amsterdam Noord, op een steenworp afstand van het Centraal station en is gemakkelijk te bereiken met het pontje. De club heeft een ingang in de vorm van een hydraulisch luik dat ‘s-nachts openblijft voor publiek. Op dit moment lijkt luik nog op een vierkant gat in het trottoir, maar ze zijn hard bezig om alles gereed te maken om te kunnen knallen op de internationale opening tijdens ADE. De mannen achter Shelter Amsterdam zitten vol ambities en willen een begrip in de clubscene van Amsterdam worden door het huiskamergevoel, dat van clubs als Studio 80 en Trouw zo’n succes maakte, ook naar de nieuwe technotempel halen. De club biedt ruimte voor 700 bezoekers en kunnen een setting verwachten met veel aandacht voor ruimte, licht en geluid. Dit zijn alvast wat foto’s van hoe de verbouwing op dit moment voorstaat.

Foto’s: René Passet

‘From dusk till dawn’

Shelter Amsterdam heeft het felbegeerde 24-uurs vergunning al in de pocket. Dat betekent dus dat hier binnenkort tot in de vroege ochtend gedanst gaat worden op de vele varianten die techno rijk is. Dat wil overigens niet zeggen dat er meteen feesten worden gegeven die op vrijdagavond starten en waar je er zondagmiddag achter komt dat je de dag erop moet werken. Daar heeft Amsterdam die cultuur op dit moment nog niet voor maar zou in de toekomst zeker niet ondenkbaar zijn. De eerste maanden zal de club alleen op vrijdag- en zaterdagnacht geopend zijn en zullen er lokale helden achter de draaitafels staan. Hieronder vind je het programma van Shelter Amsterdam tijdens het Amsterdam Dance Event waar de muzikale identiteit duidelijk in terug is te vinden.

ADE Programma

[ezcol_1half]Donderdag 20 oktober
Jackmaster b2b Tom Trago
Moodymann
Jasper James b2b William Djoko
De Sluwe Vos

Vrijdag 21 oktober
DJ Stingray
Serge
Legowelt
I-F
Project Pablo[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Zaterdag 22 oktober
Voices From The Lake
Peter van Hoesen
Marco Shuttle
Svreca
SHLTR

Zondag 23 oktober
Secret Opening Act
Joris Voorn[/ezcol_1half_end]

Foto’s: René Passet

Total
0
Share