Ovalit: De kristallen sfeerbepaler

Handig toch, functionele kunst. De door Miklós Leits en Pieter Kout ontworpen Ovalit is hier een prachtig voorbeeld van. Dit kunstwerk creëert afhankelijk van de lichtintensiteit en de positie in de ruimte verschillende sferen. De associaties kunnen variëren van een ijskoude iglo tot een warme zonsondergang. De ovale grijze betonnen shell wordt met de hand gevormd en  gepolijst, waarna alle kristallen één voor één met de hand in de lamp worden geplaatst.

Ovalit

De filosofie achter de design luidt: ‘”Contrasten in evenwicht uitgedrukt door een geraffineerde vereniging van elementen’’. De Ovalit geeft lichtinval die normaal alleen kan worden gecreëerd door moeder natuur. Licht wat is weerspiegeld door gekristalliseerde geodes zien we natuurlijk niet elke dag in onze eigen huiskamer.

De Ovalit is niet alleen een enorm goede sfeerbepaler maar ook nog eens een echte eyecatcher binnen je interieur. De Ovalit wordt in een beperkte oplage van 50 exemplaren geproduceerd en heeft een prijskaartje van slechts € 2750,-

Source :

OvalitESSENTIALS