Welke Oranje-spelers gaan het verschil maken tijdens het WK

We staan aan het begin van een leuk sportjaar! Eerst de Olympische Winterspelen, dan de Tour de France die start in Utrecht en natuurlijk het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië! Gaat Oranje (of ook wel ‘we’) revanche nemen op de regerende de Wereldkampioen, Spanje, die vier jaar geleden de titel onder onze neus wegkaapte!? Gelijk de eerste wedstrijd, op 13 juni, neemt het Nederlands Elftal het op tegen Spanje en kunnen we ze eens een poepie laten ruiken. Maar welke spelers zijn hiervoor het beste in de wieg gelegd volgens jou? Welke Oranje-spelers gaan het verschil maken tijdens het WK?

Robin van Persie?

robin van persie - uefa.com

Dat Robin van Persie nog niet over zijn top heen is is wel duidelijk. Ondanks het slechte seizoen van ‘zijn’ Manchester United, speelt hij nog steeds de sterren van de hemel en is hij momenteel topscorer van het Nederlands Elftal. Maar Robin maakt vooral doelpunten in kwalificatiewedstrijden en oefenduels. Op belangrijke toernooien heeft hij nog niet echt het verschil gemaakt en was hij soms zelfs onzichtbaar. Hopelijk gaat daar deze zomer verandering in komen!

Arjen Robben?

arjen robben - goal.com

Samen met Wesley Sneijder speelde hij ‘ons’ naar de finales, vier jaar geleden. Arjen Robben ging als een speer in 2010, maar dat is inmiddels 4 jaar en vele blessures geleden. Maar vorig jaar heeft Arjen met Bayern München ALLE prijzen in de wacht gesleept die er te winnen vielen én hij maakte het winnende doelpunt in de finale van de Champions League. Ook nu is Robben fit, dus hopelijk kan hij zijn trucje nog een aantal keer uithalen op het WK 2014!

Wesley Sneijder?

wesley sneijder - goal.com

Leader of the Wolfpack. Wesley is inmiddels oud-gediende maar neemt maar al te graag de groep mee op sleeptouw. Als Wesley in vorm is speelt hij de sterren van de hemel, maar we hebben hem al even niet meer zo zijn spelen als een aantal jaar geleden. Na aanloop van het vorige WK zat Sneijder ook wel erg goed in z’n vel. Met Inter  Milaan haalde hij vele prijzen binnen, hij werd geprezen door coach Morinho én bondscoach Bert van Marwijk and he was flying on the wings of love. Bij elk goal moest zijn, toenmalig kersverse, liefje Yolanthe een kusje of knipoog krijgen.

Rafael van der Vaart?

rafael van der vaart

Doordat zijn mattie Wesley, op zijn positie speelt, speelt Rafael vaak tweede viool. Ook hij is misschien over zijn hoogtepunt heen, of zou hij nog één keer kunnen stunten? Tijdens voorgaande duels maakte hij een goede indruk en maakte echt een verschil.

Klaas-Jan Huntelaar?

huntelaar - goal.com

Lang niks meer gehoord van deze knaap. Hij kampte de laatste tijd met veel blessures, maar hij heeft z’n rentree al weer gemaakt bij Schalke. Als Klaas-Jan speelt scoort hij bijna altijd. Dat is te zien in de statistieken van het Nederlands Elftal. En om te winnen heb je goals nodig, dus waarom niet?

Tim Krul?

timkrul - nrc.nl

Tijdens het WK in Zuid-Afrika dachten we nog dat Maarten Stekelenburg dé nieuwe Edwin van der Sar was, maar sinds hij weg is bij Ajax is hij ook uit de picture verdwenen. De club waar hij momenteel voor speelt, Fulham, doet het zeer slecht in de Engelse Premier League. Zijn concurrent, onder de lat van Oranje, Tim Krul doet het bij Newcastle een stuk beter. Bij vele wedstrijden hielt hij de nul, waardoor Newcastle er goed voor staat. Ook in bij Oranje heeft Tim Krul goed gepresteerd. Maarja, dan heb je ook nog Vorm, Cellissen, Zoet en Vermeer…

Of verwacht je dat een van de jongere/nieuwe spelers de show te gaan stelen? Stem hier en voeg gerust een naam toe!

[socialpoll id=”2183426″]