Op Reis met Srprs.me!

Toen ik werd gevraagd om het relatief nieuwe reisconcept Srprs.me te testen, heb ik maar heel even hoeven nadenken. Natuurlijk! Srprs.me brengt je namelijk naar het onbekende. Je boekt een reis op een bepaalde datum en zij zorgen voor een vlucht en hotel. Waar naartoe? Dat hoor je pas op het vliegveld!

Op Reis!

Een week van te voren kreeg ik te horen dat het op de nog onbekende bestemming 10-12 graden was. Kans op een buitje, maar ook op een zonnetje. Wat ga je dan doen? De weerkaart van Europa bekijken! Daar kwam ik erachter dat eigenlijk heel Europa dit weer had. Mijn bestemming had dus overal kunnen liggen.

Nou, daar ging ik dan. Zonder enig idee op naar Schiphol. Dat is vreemd! Normaal gesproken weet ik waar mijn hotel ligt, hoe ik in de lokale taal een biertje bestel, hoe het hele weekend er uit gaat zien en met wie ik ga. Nu wist ik niets. Nou ja, dat ik om 10.30 bij de Srprs.me Popup Store moest zijn. Ik heb nog nooit een blind-date gehad, maar zo moet het ongeveer voelen lijkt me.

Na het ontmoeten van mijn reisgenoten Mark van Reishonger en Remco van Discovery Channel Magazine was het dan zover; krassen! Met de code op de kaart naar de website en daar stond het: ISTANBOEL!

Srprs.me Review

Ook de citytrip zelf was een totaal andere beleving. Normaal (ik citeer Raymond van Srprs.me) “Google je je reis kapot”, nu wist ik niets. Ik wist dat Istanboel in Europa én Azië lag. Ik kende de Blauwe Moskee en de Hagia Sofia van naam en ik wist dat James Bond en Taken 2 er pas waren opgenomen. En kebab natuurlijk, dat kende ik ook overigens.

Op deze manier reis je toch op een totaal andere manier. Ik had geen verwachtingen of een to-do lijstje af te werken. Het gaf eigenlijk een hoop rust. Even lekker een kopje heerlijke Turkse koffie (waarvan je schijnbaar de laatste slok moet laten staan) en eens op het gemakje bekijken wat je gaat doen.

Deze manier van reizen bevalt me wel. Je ziet misschien niet alle dingen die je wil zien, maar je neemt meer de tijd en je ervaart de stad op een andere manier dan wanneer je je checklist moet afvinken. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS