Op de Amerikaanse toer: Indian Scout

Rides

Route 66, wegrestaurants, lang gestrekte wegen, een prachtig uitzicht en een heerlijke chopper onder je kont. Voor sommigen is het een lifestyle, voor anderen een bucketlistdingetje. Voor ons is het dat laatste en gaat ook zeker ooit gebeuren. Maar voor nu nog even oefenen met alleen die heerlijke chopper. In dit geval de gloednieuwe Indian Scout.

Indian Scout

Zoals je weet is Indian zo oud als je oma en zijn ze een ware pionier in de motorwereld. Elk model dat het merk op de markt zet, brengt je terug naar de beginjaren van motorrijden; zo rond het begin van de vorige eeuw. De Indian Scout anno 2017 is dan ook een ode aan de Scout van de jaren ’20. Zo zie je een rode lijn in de vormen van de spatborden, het lederen solo zadel en de zwarte koplamp met chromen omlijsting.

Indian Scout4

Start ‘m up

Dit is misschien wel het mooiste moment: het opstappen en starten van de motor. Hiervoor is het namelijk essentieel om de sleutel in de motor te steken en dat moet aan de zijkant, óp het motorblok. Ontzettend bad ass! Je voelt je als Daryl van The Walking Death.

Maar ook het geluid klinkt zeker niet slecht. Een mooi laag geluid, dat vooral tof klinkt als je achter de motor staat. Wij zijn vooral ook heel benieuwd hoe hij klinkt zonder dempers!

Drive away

Je gaat zitten en het word je meteen duidelijk: dit ding zit als een troon. Je spreekt hier niet met een ultieme chopper-liefhebber, maar dit ding heeft me gegrepen. Het zit én rijdt heerlijk. De Scout heeft een laag zwaartepunt en een hellingshoek, die een eenvoudige, soepele besturing mogelijk maakt. Ook dat heerlijke zadel draagt bij aan een ultiem comfort.

Door de wendbaarheid en het lichtgewicht frame, heb je in eerste instantie niet door dat je op een motor zit met 1100 cc inhoud. Zodra je gas geeft gelukkig wel. Je zal er geen snelheidsrecords mee gaan boeken, maar dat wil je ook niet. De essentie van een motor zoals de Indian Scout is lekker (Amerikaans) toeren, je rust nemen en te genieten van al het moois om je heen. Én onder je!

Indian Scout11

Indian Scout1

Indian Scout18

Total
51
Share