Verander je smartphone in een 3D printer met OLO

Sturen we volgend jaar objecten naar elkaar via Whatsapp, in plaats van video’s? Men zegt dat met de komst van de 3D printer veel gaat veranderen in onze samenleving. Consumenten kunnen dankzij deze technologie en het internet zelf creaties produceren. Dit heeft de afgelopen jaren al geleid tot merkwaardige producten. Van een Amsterdamse brug tot een vlinderdas, de 3D printer kan het. Maar deze revolutionaire uitvinding gaat next level; eind dit jaar maak je van je smartphone namelijk een 3D printer.

OLO 3D printer gif 1

OLO: Compacte 3D printer

Onder het mom dat de helft van de 3D printer hardware al in je zak zit, komen de makers met OLO. Deze 3D printer zal het grote publiek aan gaan spreken, omdat het apparaat en het gebruik er van erg goedkoop en makkelijk is. OLO kan gebruikt worden met elk type smartphone en is met de bijgeleverde app, makkelijk in gebruik. Door het gebruik van de OLO app kunnen gebruikers objecten selecteren, zelf scannen of importeren vanuit verschillende 3D-tekensoftware programma’s.

De mannen achter OLO hebben twee jaar gewerkt aan het project. Zo hebben ze onderzoek gedaan naar 3D-printtechnologie en hebben ze het apparaat zo compact mogelijk ontworpen. Door gebruik te maken van een speciale soort hars, dat hard wordt door het licht van de smartphone, is het mogelijk om op kleine schaal objecten te printen. Het gebruik van OLO is vrij simpel. Kies in de app een object dat je wilt printen. Plaats je smartphone in de houder en giet de speciale vloeistof in een ander component. Laat vervolgens de 3D printer een paar uur zijn werk doen, en het object is klaar! Het enige nadeel is dat je, je smartphone een paar uur kwijt bent.

OLO 3D printer gif 2

Oneindige creaties

De speciale hars is in diverse kleuren en texturen beschikbaar. Zo kun je naast harde objecten ook flexibele en zelfs elastische creaties maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en ik ben dan ook erg benieuwd wat mensen allemaal kunnen bedenken. Zou het straks ook mogelijk zijn om voedsel te printen met je smartphone?  De techniek is wel al beschikbaar, maar ik denk dat het bestellen van eten toch net iets sneller is! Voor slechts $128,- heb je al een starterpakket en kun je eind dit jaar aan de slag met je eigen 3D printer.

Source :

KickstarterESSENTIALS