‘Observation House’: een moderne, Bulgaarse boerderij

Op een boerderij wonen niks voor jou? Kon ik me iets bij voorstellen, totdat ik dit mooie optrekje voorbij zag komen!

Bulgarian village

Deze moderne ‘boerderij’ staat in Bulgarije en is ontworpen door de architecten Viara Jeliazkova, Georgi Katov en Stefan Apostolov van het achitectenbedrijf I/O Architects. De villa is omringd door een enorme weide en ligt op een soort verhoging van op elkaar gestapelde stenen, vandaar dat de architecten het ontwerp de naam ‘Observation House’ gegeven hebben.

Het huis staat bovenop een soort kooien die gevuld zijn met stenen, dit geeft het gebouw een winterharde buitenkant. Achter deze stenen schuilt de begane grond met een grotachtige hal en een garage als centraalpunt. De achterzijde bestaat uit een glazen wand die in één lijn staat met de leefruimte op de eerste verdieping. De bovenkant van de begane grond is bekleed met gras, omgeven door een brede dakrand.
De eerste verdieping is hét beruchte kenmerk van de villa. Dit is namelijk een soort hutje waarvan de ‘muren’ alleen maar bestaan uit glazen ramen. Het dak heeft een schuin, geometrische vorm wat het idee van een uitkijktoren versterkt. Doordat deze verdieping uit zoveel ramen bestaat, heeft het een waanzinnig mooi en ver uitzicht.
Het interieur bestaat voornamelijk uit lokale houtsoorten met een ruwe structuur. Deze stijl sluit mooi aan bij de omgeving van de villa. Hierdoor ervaart de bewoner een ultieme inside-out beleving.

Source :

dezeen.comESSENTIALSMEER ESSENTIALS