De 9 vetste steden om NYE te vieren

Wij hebben een iets minder cliché antwoord dan de clichévraag van het moment:

Wat ga jij doen met Oud en Nieuw?

Verleg je letterlijke grenzen en laat die oliebollen een keer lekker warm worden in je koffer. Van letterlijke knalfuif tot een gemaskerd gala, deze steden hebben de juiste ingrediënten voor een jaarwisseling die je normaal alleen in films ziet.

1. Barcelona

Als je een allergie hebt van druiven is deze locatie iets minder aan te raden. Het is in deze stad namelijk traditie om klokslag middernacht 12 druiven te eten. Voor een grote vuurwerkshow zit je goed bij Plaza Espanya. Maar ook het strand en Plaza Catalunya staat bekend als place to be tijdens de jaarwisseling. Uw hoofdredacteur was er van 2013 op 2014: dikke aanrader. Club-tip: Fancy strandclubs als Opium, Shôko en CDLC, maar nog beter: La Fira, knettergekke Spaanse tent en 80% is vrouw.

2. Rio de Janeiro

Behoefte aan wat zonnestralen in plaats van -1 op je vel? Misschien is Rio dan een ideetje. Ruim twee miljoen mensen komen rond middernacht naar Copacabana Beach.

De dresscode op Copacabana Beach is simpel: wit. Én als je van gele lingerie houdt zit je hier helemaal goed. Geel is de string en de boxer met hoop op geld en rijkdom voor het nieuwe jaar. To do: zeven keer over een golf springen. Zo doen ze dat in Rio..

3. Berlijn

Berlijn is hoe dan ook een bezoek waard maar zéker met Oud op Nieuw. Een bekende plek is de grote countdown bij de Brandenburger Tor. Normaal gesproken zijn er maar liefst één miljoen mensen om het nieuwe jaar mee te beginnen binnen een oppervlakte van maar liefst twee vierkante kilometer. Berlijn trilt hier op zijn grondvesten en jij trilt hier vrolijk mee.

Een ander idee is de Hippie New Year wat plaatsvindt in de Ritter Butzke. Het feestje gaat door tot 10.00 in de ochtend en namen als HVOB en Niko Schwind, beloofd het absoluut een goede start van het nieuwe jaar te worden. Mooi meegenomen: op NYE is Ritter Butzke helemaal gratis.

4. Paramaribo

Best onbekend voor velen maar als we de Surinamers moeten geloven heb je pas écht goed Oud op Nieuw gevierd wanneer je in Paramaribo bent geweest. Het feest begint zelfs medio december al en ook in januari is het feest nog niet voorbij. Vakantietje erbij pakken dan maar!

5. Dubai

Credits: Daniel Cheong

Deze stad staat bekend om de spectaculaire, luxe, maar overdreven aanpak. Ieder jaar komen er honderdduizenden mensen naar deze plek voor een vuurwerkshow in Burj Khalifa, welke elk jaar groter en spectaculairder wordt. Feesten doen ze met internationale namen zoals Emeli Sandé en Axwell. Je kan veel zeggen, maar die Emiraten weten hoe ze een feestje moeten bouwen.. Verder is kaviaar en champagne nippen ter waarde van $871 bij het wereldberoemde Atlantis een clash optie.

6. Madeira

Portugal? Madeira?? Funchal? Je leest het goed. Wil je bewijs? Het feest tijdens de jaarwisseling van 2006/2007 staat in de Guiness Book of Records en geldt als grootste vuurwerkshow ooit! Daarnaast lig je hier the day after ook uitstekend op in de zon.

7. Londen

Uurtje eerder dan hier, maar zeker huge, huger, hugest. Zorg dat je rond middernacht in de buurt bent van de London Eye, waar het vuurwerk groots wordt afgestoken. Origineel is bijvoorbeeld het gemaskerde bal wat plaats vindt in Crowne Plaza. Metro’s zijn trouwens standaard gratis rond Oud en Nieuw maar als je liever niet onder gebraakt wilt worden, is een ander vervoerstype een betere optie.

8. New York

Staat New York nog op je bucketlist? Het is de meest befaamde, meest gewilde en meest krankzinnige place to be ter wereld tijdens de feestdagen. Times Square begint het nieuwe jaar met een vuurwerkshow, maar een boottocht met je geliefde langs de, door vuurwerk verlichte, skyline van Manhattan is een optie! Wat je ook zeker even moet doen voordat je richting je hotel gaat, is een wens voor het nieuwe jaar achterlaten op de New Year’s Eve Wishing Wall. Pas dan ben je een echte toerist 😉

9. Sydney

En als klap op de vuurpijl… Sydney, Australië. Niet voor niets is Sydney bekend als ‘New Years Eye capital’! Daarnaast vind je hier de primeur! Het is de stad om het nieuwe jaar in te luiden en vooral bekend vanwege zijn bizarre vuurwerkshow. Denk aan de haven, Sydnet Harbour Bridge. Deze biedt een fantastisch uitzicht. Na afloop zijn er genoeg feestjes die een bezoekje en dansje waard zijn!

Voor de beste feesten die wat in ons eigen worden gehouden met NYE, check je de gloedje nieuwe: Manify Events kalender!

Source :

ShutterstockESSENTIALSMEER ESSENTIALS