Super deluxe door de Noorse Fjorden en Stavanger

Mijn reis begon in het knusse Bergen, waar ik traditionele gerechten heb geproefd, op ‘shoptocht’ ben gegaan en genoten heb van het mooie uitzicht over de stad. Na twee dagen in Bergen te hebben doorgebracht ging ik aan boord van het luxe cruiseschip MS Stavangerfjord en zette mijn reis voort richting Stavanger.

Stavanger

Stavanger wordt ook wel ‘de stad met de meeste houten huizen in Europa’ genoemd. Je vind hier een mix van industrieel en romantiek, perfect om je meissie mee naar toe te nemen op citytrip.

Lekker cruisen

Tijdens de 6 uur durende tocht van Bergen naar Stavanger, genoot ik van het prachtige uitzicht, het culinaire aanbod en de vele luxueuze lounge-mogelijkheden aan boord. Voor de beelden hiervoor, check mijn vorige video.

Heb jij ook altijd al op een cruiseschip willen overnachten? Dan is het MS Stavangerfjord een goede optie. Je kunt het namelijk zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Van een basic slaapstoel tot een luxe suite met zeezicht en van burgers met bier tot een luxe driegangenmenu. Jij bent de baas!

De MS Stavangerfjord is de meest milieuvriendelijke ferry ter wereld, omdat hij wordt aangedreven door aardgas. Het klassieke merk Rolls Royce speelt hier een belangrijke rol in. Zij zorgen namelijk voor de motor en alle andere technische uitrusting van het schip, wat bij een kijkje in de machinekamer dan ook heel erg duidelijk wordt. De gemiddelde snelheid van het cruiseschip is 45 km/h, wat in de eerste instantie niet heel hard lijkt. Dit komt doordat ze de passagiers willen laten genieten van het uitzicht en de cruise zelf als een beleving zien. En daar geven we ze geen ongelijk in.

sam_7378

Romantisch Stavanger

Voor romantiek ten top moet je zeker een bezoek brengen aan de oudste wijk van de stad: Gamle. De foto’s liegen er niet om. Schattige kleine witte houten huisjes, met veel bloemen en gekleurde deuren. Misschien laat het jou koud, maar het zal het hart van iedere vrouw doen smelten.

sam_7584

Nuart Festival

Van romantiek naar street art, want na onze wandeling door de wijk Gamle nemen we deel aan de kunstroute van het Nuart Festival. Dit festival draait om internationale artiesten en street art. Er is een route gecreëerd van verschillende kunstobjecten en graffiti met ieder zijn eigen verhaal. De organisatie en kunstenaars willen laten zien dat graffiti meer is dan alleen gekladder en zowel gebruikt kan worden voor kunst als politieke uitingen. De route duurde ongeveer 1,5 uur en brengt je van Tou Scene, een 100 jaar oud gebouw wat nu als kunstfabriek wordt gebruikt, naar het stadsdeel Storhaug, waar het traditionele centrum en de belangrijkste haven Byfjorden onderdeel van is. Voordat je aan de route begint kun je bij Ostehuset heerlijke vers belegde broodjes meenemen voor on-the-go.

thumbnail_kayleigh

Last but not least

De laatste boottocht en ook kortste boottocht van mijn reis, ging over het Lysefjord. We gingen met de boot onder de langste brug van Noorwegen door, langs immense rotsvormingen, vele watervallen en uitzichten die leken op schilderijen. Check de video en oordeel zelf maar.

Het wat een fantastische reis en een onvergetelijke ervaring. Voor iedereen die houdt van natuur met daarnaast een afwisseling van cultuur en gezellige hotspots, Bergen en Stavanger zijn de place to be! Voor meer tips check Visit Norway, Visit Bergen en Fjord Norway.

sam_7571 sam_7540 sam_7552 sam_7533

 

Total
1
Share