Noke: Het eerste smartphone slot

Noke een leuke woordspelling met ‘No Key’ is snel gemaakt. Dat is ook precies wat dit nieuwe project op Kickstarter is. Een slot zonder sleutel. Het enige wat je nodig hebt is jouw smartphone (die standaard in je broekzak zit) en bluetooth.

Wat mij betreft weer een stapje dichter bij vliegende auto’s. We hebben  Door het slot van Noke met bluetooth aan de app op jouw smartphone (iOS of Android) te koppelen heb je de mogelijkheid om zaken af te sluiten of juist te openen. Hoe het precies werkt kan je zien in hun promo-video.  De video trok gelijk een hoop aandacht op de growdfunding website Kickstarter. Hun doel was om 100.000 dollar op te halen, na een paar dagen staat de teller al over de 300.000 dollar. Kortom dit is iets waar de wereld op zit te wachten. Uiteraard heb ik als kickstarterjunky gehapt en heb ik 79 dollar een Noke met kabel gebackt. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Delen

Een van de tofste features van dit slot vind ik uiteraard dat je met een geheime ‘code’ het slot kan openen, maar ook dat je via de app de instelling van het slot kan delen met jouw vrienden.  Stel dat je op vakantie bent, maar een vriend moet in de verkleedkist zijn die op slot zit met de Noke, je deelt de instelling van de Noke en hoppa, jouw vriend kan hem openen. Uiteraard kan je dit ook naderhand weer wissen of wijzingen.

Het lijkt een beetje op de SkyLock waar we het al eens eerder over gehad hebben. De Noke is echter sneller beschikabar, met bijna dezelfde technologie. Daarnaast is hij een stuk goedkoper!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS