Collab NikeLab x Stone Island

Er is weer nieuwe collab uitgebracht door het NikeLab! Dit maal gaat het om een samenwerking met het Italiaanse kleding merk Stone Island. De collaboratie is een herdenking en viering van het Nike Windrunner Jacket, opgericht door Nike’s eerst kleding ontwerper in 1978. Het track jacket met kenmerkende raglanmouwen en het chevron van 26 graden was immens populair en wil deze run evenaren met de befaamde garment-dying skills van de Italiaanse compagnon. Bekijk de video van deze splinternieuwe collab hieronder!

NikeLab x Stone Island

Nike Windrunner Jacket anno 2015

De nieuwe Windrunner moet vervaardigd gaan worden uit Mussola Gommata en Nylon Metal. Mussola Gommata is een nieuwe techniek van Stone Island waarbij een ultralicht katoenen muslin aan een matte polyurethaanfilm gehecht wordt. Hierdoor is de nieuwe Windrunner bestand tegen water en wind. Ook ontstaat er een karakteristieke glans aan de buitenkant van het jacket door een speciale dubbele kleurstof laag. De heldere metallic glans van ‘Nylon Metal’ komt voort uit de structuur van de nylondraad, met witte schering en een grijze inslag.

Uit de samenwerking van NikeLab en Stone Island komt echter meer dan alleen een nieuwe Windrunner. Er wordt namelijk ook een NikeLab x Stone Island sneaker gemaakt. De op de Nike Air Mowabb geïnspireerde schoen is evenals eerst genoemde robuust, weerbestendig en ook uitgerust met de Stone Island Mussola Gommata stof. Deze nieuwe stappers hebben daarnaast een all-weather zool, Phylon tussenzool en een flexibele enkel ondersteuning. We presenteren de Nike Koth Ultra Mid SI, hiker-hybrid.

Source :

Highsnobiety, NikeESSENTIALSMEER ESSENTIALS