Nike onthult tenues Roland Garros

Over een kleine drie weken is het zo ver: dan start Roland Garros. Aan dit prestigieuze tennistoernooi nemen de toppers uiteraard weer deel. Nike sponsort veel toppers uit het tennis en ontwikkelt voor vrijwel elke Grand Slam een unieke outfit voor deze topspelers. Nike onthulde de tenues van Rafael Nadal, Roger Federer, Maria Sharapova, Serena Williams en Victoria Azarenka.

Rafael Nadal

Rafael Nadal werd vorig jaar kampioen op Roland Garros en gaat dit jaar op jacht naar zijn negende titel op dit Grand Slam toernooi. Hij draagt tijdens het twee weken durende toernooi een blauwe outfit. Deze kleur is gekozen vanwege het grote contrast dat het biedt met de oranje kleur van het gravel. Er is veel aandacht besteed aan het comfort van de kleding, omdat Nadal vaak vele uren op de baan staat tijdens Roland Garros.

Roger Federer

Roger Federer treedt dit jaar aan in een rood en grijs tenue. Federer staat bekend als elegante man en daar zijn de outfits voor hem uiteraard ook op aangepast. Ook voor Federer geldt dat hij veel uur op de baan door brengt. Vandaar is ook hier voor een grote mate van comfort gekozen. Uiteraard speelt de Zwitser met een rode bandana die perfect bij de rest van zijn outfit past. Ook een witte pet met zijn initialen hoort bij het tenue.

Maria Sharapova

Maria Sharapova, ook wel de Queen of Scream genoemd, is ook dit jaar weer van de partij op Roland Garros. Zij speelt voornamelijk in roze en oranje kleding gedurende haar strijd om de titel. Speciaal voor Sharapova ontwikkelde Nike een jurkje waarbij de grens tussen een tank top en een jurkje wat vervaagt en waarbij uiteraard veel aandacht is voor stijl en prestatie. Ook Maria Sharapova staat namelijk bekend om haar voorliefde voor modieuze kleding.

Serena Williams

Serena Williams schreef Roland Garros al twee maal op haar naam, in 2002 en in 2013. Met afstand de meest succesvolle tennisster van haar generatie ontwierp Nike ook voor haar een unieke outfit voor Roland Garros. Deze speelster staat bekend om haar agressieve speelstijl en daar hoort uiteraard een opvallend tenue bij. Daarom speelt Williams dit jaar in deels fluoriserend geel. Dit past uitstekend bij haar, een prima keuze van Nike.

Victoria Azarenka

Viktoria Azarenka, die minstens net zo hard kan kreunen als Sharapova, zal ook op de baan verschijnen in een voornamelijk roze outfit. Een ultrakort rokje en een topje, dat is wat Azarenka aantrekt als ze de strijd aan gaat met haar tegenstandsters. Speciaal voor haar werd een nieuwe schoen ontworpen die haar sneller naar de bal laat rennen, en waarmee ze meer controle en ondersteuning heeft tijdens het spelen.