Het nieuwe tenue van het Nederlands elftal

Lifestyle

Helaas zijn we er deze zomer niet bij op het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Toch krijgt het Nederlands elftal een nieuw shirt. De mannen van Danny Blind spelen aankomende vrijdag de oefenwedstrijd tegen Frankrijk in een geheel nieuw Nike Dry Fit tenue.

Dapper en Loyaal

Het nieuwe tenue is een combinatie van klassiek oranje en Nassau blauw. Een kleurenpalet dat staat voor dapperheid, loyaliteit en leiderschap. Uiteraard is het thuisshirt oranje en dit maal siert er een blauwe leeuw op de borst. Ook het broekje is oranje en de sokken zijn blauw. Er zijn voldoende stijlvolle details op het nieuwe uniform te vinden. Zo loopt er een blauwe verticale baan over de lengte van het shirt. Verder is het shirt mooi afgewerkt met in de kraag het woord Nederland en op de mouwboordjes de woorden oranje en leeuwen.

Het uittenue

Het uittenue is dus Nassau blauw, zoals Nike de kleur noemt. Op dit shirt siert een lichtblauwe leeuw. Het is zeker niet de eerste keer dat het uitshirt van het Nederlands elftal blauw van kleur is. Al op drie eindtoernooien speelden ze in deze kleur. Ook het uitshirt is afgewerkt met dezelfde subtiele details en is ontwikkeld met de Dry Fit technologie van Nike.

Aankomende vrijdag zal het Nederlands elftal voor het eerst in het nieuwe tenue aantreden. De oefenwedstrijd tegen Frankrijk begint om kwart voor negen. 29 maart spelen de mannen van Blind tegen Engeland in opnieuw een oefenwedstrijd.

 

Menu
Total
0
Share