Nieuwe Lexus RC F krijgt krachtige V8

De nieuwe Lexus RC F is een auto vol vermogen. De wagen krijgt namelijk de krachtigste V8 ooit ontwikkeld door Lexus. Het slagvolume bedraagt vijf liter, het vermogen ligt hoger dan 450 pk. De Chief Engineer van de Lexus RC F laat weten dat elk onderdeel zorgvuldig is ontworpen, om zo bij te dragen aan de prestaties van de auto.

Alles staat in het teken van een geweldige handling en optimale motorprestaties, zo laat de Chief Engineer weten. De auto is voorzien van een spindle grill, een iets verhoogde motorkap en aerodynamische vinnen. Wat erg gaaf is, is als je boven de tachtig kilometer per uur rijdt en een extra aerodynamische achtervleugel uit de achtersteven komt. Pas als je langzamer dan veertig kilometer per uur rijdt, klapt deze achtervleugel weer in.

Ook het interieur van de Lexus RC F is aansprekend. De meters, het stuurwiel, de pedalen en de stoelen zijn alle vier speciaal ontworpen voor deze auto. De kleur van de instrumenten passen zich aan op basis van de rijmodus die je als bestuurder kiest. Op 14 januari 2014 beleefde deze auto zijn debuut, op de North American International Auto Show die plaatsheeft in Detroit.

Comments are closed.