De nieuwe Frederique Constant Horological Smartwatch

Watches

Smartwatches hebben we al in allerlei soorten en maten voorbij zien komen. De bekendste is natuurlijk de Apple Watch en ondanks dat hij er piekfijn uit ziet, heel stijlvol is het niet. Als je veel aandacht hebt besteed aan je outfit, dan wil je niet aan komen zetten met het digitale speeltje van Apple. Een écht Zwitsers klassiek horloge zou een betere keuze zijn, dus dan zou je uit kunnen komen bij Frédérique Constant. Een kwalitatief zeer hoogstaand, maar betaalbaar merk, van de Nederlander Peter Stas. En ondanks dat ze voornamelijk klassieke horloges maken in de manifacture in Genève, gaan ze toch met hun tijd mee. Wat nou als je een klassiek ontwerp en de kwaliteit van echte Zwitserse uurwerken kon combineren met moderne technologie? Dan krijg je de Horological Smartwatch.

Frédérique Constant Horological Smartwatch

Met de smartwatches wil het merk een brug slaan tussen Silicon Valley en Zwitserland. In 2015 brachten ze de eerste versie van de smartwatch al op de markt, maar onlangs hebben ze de nieuwe lijn gepresenteerd. Het merk heeft het afgelopen jaar zich flink verdiept in de gebruikersprofielen van de innovators en early adopters. Aan de hand hiervan hebben ze de smartwacht alleen maar verbeterd en zullen er ook veel nieuwe functionaliteiten in het horloge zitten.

MotionX

De Zwitserse Horological Smartwatch is constant in contact met de app op je iPhone of Android apparaat. Hij registreert je slaappatronen en sportsessies, maar nieuw aan het horloge is de Worldtimer functie. Perfect voor de echte globetrotters onder ons. De app is op de hoogte van jouw locatie én eerstvolgende locatie. Deze stuurt de informatie door naar je horloge en verzet de tijd automatisch.

Verwacht geen berichten of mails te kunnen lezen op de smartwatch van Frédérique Constant. En je kan er al helemaal niet mee bellen. Heerlijk toch? Wie wil er nu aan z’n pols ook nog herinnerd worden aan al die mensen die je aandacht willen. Op het gebied van technologie hebben ze het puur bij de basis gehouden. En die werkt perfect. Op het gebied van design zijn ze wel all the way gegaan.

[irp posts=”63621″]

Design

De collectie is een combinatie van moderne en klassieke componenten, met de hand vervaardigd uit fijne materialen. Het nieuwe model wordt geleverd met een 42mm hoog gepolijst roségoud vergulde stalen kast en  een marine blauwe wijzerplaat met Romeinse cijfers. Convex saffierglas beschermt de wijzerplaat en de blauwe krokodillenleren band maakt het verhaal compleet. Je kunt er 50 meter diep mee duiken én als je je adem zo lang kan vast houden, kan je zo’n 25 maanden onder water blijven. Want dan hoeft de smartwatch pas worden opgeladen!

Total
0
Share