Nieuw! Manify recept: Broccolisoep

De moderne man let op z’n gezondheid en daarom is het belangrijk om te bewegen en gezond te eten. En als de vrouw van huis is mag dit er niet bij in schieten, vandaar dat we je daar graag een handje bij helpen. Vanaf vandaag ga je vaker recepten op Manify vinden die makkelijk én gezond zijn! We trappen af met: Broccolisoep

Broccoli

Broccoli is dé meest gezonde groenten die er is, vandaar dat het belangrijk is om dit geregeld te eten. Volgens verschillende onderzoeken bevat de groente stoffen die de kans op prostaatkanker en Altzheimer verminderen én ook beschermt het je tegen UV-licht.

De meeste mensen kiezen ervoor om broccoli te koken en that’s it. Ook in roerbak- en wokgerechten kom je de groente vaak tegen, maar in zulke kleine hoeveelheden dat het weinig nut heeft. Het nadeel van gekookte broccoli is dat veel vitamine in het kookwater gaan zitten, dat daarna wordt weggegooid en het is eigenlijk ook niet zo heel erg lekker, toch? Daarom is de soep zo’n goede oplossing!

Recept Broccolisoep

Wat heb je nodig?

– 1 grote broccoli
– 2 uien
– 1 teen knoflook
– 1 kookroom
– 1 tot 1,5 liter bouillon (groente of kippen) – Water + 2 bouillonblokjes per liter –
– peper en zout
– beetje bakboter
– Soeppan en staafmixer

Bereiding broccolisoep:

Snij de uien in ringen en bak, in een soeppan, deze op laag vuur in een beetje boter. Ondertussen snij je de broccoli. Niet te veel steel, maar ook niet te weinig meenemen. Vul de pan met 1 liter tot 1,5 water en gooi het juiste aantal bouillonblokjes erbij. Doe de broccoli en de gesneden knoflook in de pan en laat de boel zo’n 15 minuten koken.

Haal de pan van het vuur en voeg de kookroom toe. Mix daarna alles door elkaar met de staafmixer. Tip: Leg een snijplank op de pan zodat niet alles onder de broccolisoep zit. Nu op smaak brengen met peper en evt. zout. Alleen let op met zout, je doet er al snel te veel in en zout is aardig ongezond. In de bouillonblokjes zat ook al veel zout!

Smakelijk eten!

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS